logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Semur Medan Hati Sapi
smoor van lever uit Medan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr runderlever
3 sjalotjes
2 tomaten
5 kruidnagel
3 cm kaneel
6 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
3/4 theel nootmuskaat
750 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
4 kemiri noten
2 cm jahe
4 teentjes knoflook

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes, de sjalotjes in dunne plakjes en de tomaten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en frui de sjalotjes met de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht. Dan de lever, de kruidnagels en de kaneel toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 73 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391939