Semur Medan Hati Sapi
smoor van lever uit Medan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr runderlever
3 sjalotjes
2 tomaten
5 kruidnagel
3 cm kaneel
6 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
3/4 theel nootmuskaat
750 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
4 kemiri noten
2 cm jahe
4 teentjes knoflook
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes, de sjalotjes in dunne plakjes en de tomaten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en frui de sjalotjes met de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht. Dan de lever, de kruidnagels en de kaneel toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan masak kluwek - meerval gestoofd in een kruidige kluwek saus
- Ayam Kecap Jepang - gebakken kip in sojasaus
- Roerbak van varkensvlees met groene peper 青椒炒肉
- Daging Masak Hong - gemarineerd gekruid rundvlees
- Gai Pad Gratiem Prik - knoflook en peper kip
- Smoor lidah
- Pasteitjes
- Pallu Butu - kolak uit Makasar
- Kwee bolah - koekballetjes
- Kwee lapis 2 - kokosmelkpudding in laagjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...