smoor van lever uit Medan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr runderlever
3 sjalotjes
2 tomaten
5 kruidnagel
3 cm kaneel
6 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
3/4 theel nootmuskaat
750 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
4 kemiri noten
2 cm jahe
4 teentjes knoflook
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes, de sjalotjes in dunne plakjes en de tomaten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en frui de sjalotjes met de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht. Dan de lever, de kruidnagels en de kaneel toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.