banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 13 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Udang Goreng Serai - kruidig gebakken en geurige garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Udang Goreng Serai
kruidig gebakken en geurige garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr grote garnalen
4 serai/sereh/citroengras
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
1 theel asamwater
150 ml kokoswater
2 rode lomboks
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1 theel ketumbar
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 cm jahe
1 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de serai in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Verhit in een pan olie en bak de lomboks krokant en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de serai, de salam, de jeruk purut en het asamwater en breng aan de kook. Voeg dan de garnalen toe en kook deze voor 2 minuten en schep uit de pan.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de overige marinade voor 3 minuten en voeg dan de garnalen toe en bak nog al roerend voor 2 minuten. Strooi de gebakken lomboks erover en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 217 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40085364