Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Udang Goreng Serai - kruidig gebakken en geurige garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Goreng Serai
kruidig gebakken en geurige garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr grote garnalen
4 serai/sereh/citroengras
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
1 theel asamwater
150 ml kokoswater
2 rode lomboks
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1 theel ketumbar
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 cm jahe
1 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de serai in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Verhit in een pan olie en bak de lomboks krokant en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de serai, de salam, de jeruk purut en het asamwater en breng aan de kook. Voeg dan de garnalen toe en kook deze voor 2 minuten en schep uit de pan.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de overige marinade voor 3 minuten en voeg dan de garnalen toe en bak nog al roerend voor 2 minuten. Strooi de gebakken lomboks erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068713