zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus
- Tumis Ayam Jamur Jahe - gebakken kip met paddenstoelen en gember
- Kambing Merica - lamsvlees met groene peper saus
- Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes
- Bumbu Dasar Merah - Basis bumbu lembaran
- Bacem Udang - gekruide garnalen
- Sambal goreng bawang - pittige gebakken ui
- Semur (Smoor) Daging Betawi - smoor/ stoof van rundvlees
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Nasi Uduk
Udang Goreng Tabur Cabai - gebakken pittige garnalen


Udang Goreng Tabur Cabai
gebakken pittige garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr grote garnalen
1/2 theel vissaus
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 lenteui
1/2 theel limoensap
olie
bahan kuah:
ingrediënten marinade:
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel vissaus
1/2 theel limoensap
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
5 gedroogde chili pepers
8 rode cabai keriting (krullende cayennepepers)
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en kerf de rug in. Meng de ingrediënten voor de marinade en meng dan de garalen erdoor en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak de garnalen gaar en goudbruin. Zet apart.
Snijd de lente-ui in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen, de vissaus, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Dan het limoensap en de lente-ui erdoor mengen en serveer.
gebakken pittige garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr grote garnalen
1/2 theel vissaus
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 lenteui
1/2 theel limoensap
olie
bahan kuah:
ingrediënten marinade:
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel vissaus
1/2 theel limoensap
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
5 gedroogde chili pepers
8 rode cabai keriting (krullende cayennepepers)
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en kerf de rug in. Meng de ingrediënten voor de marinade en meng dan de garalen erdoor en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak de garnalen gaar en goudbruin. Zet apart.
Snijd de lente-ui in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen, de vissaus, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Dan het limoensap en de lente-ui erdoor mengen en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.