Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Udang Goreng Telur Asin - gebakken garnalen in een gezouten eieren saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Goreng Telur Asin
gebakken garnalen in een gezouten eieren saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr grote garnalen
3 teentjes knoflook, gepureerd
2 eetl limoen, sap
1/2 theel zout
1/2 theel peper
75 gr maizena
2 eieren, geklopt
2 eetl boter
olie

5 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
4 takjes Chinese bieslook
4 gekookte gezouten eierdooiers
50 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de garnalen in met de knoflook, het limoensap, het zout en de peper en laat dit 15 minuten rusten. Wentel het daarna door de maizena, het ei en weer door de maizena. Verhit in een pan de olie en bak de gecoate garnalen krokant en gaar.
Hak de knoflook en de keriting grof. Snijd de bieslook fijn en de eierdooiers zeer fijn.
Verhit in een pan de boter en fruit de knoflook en de keriting voor 2 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de peper toe en meng goed. Meng dan de bieslook en de eierdooiers erdoor. Dan het water toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de saus over de garnalen en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 474 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906240