Qīng Jiāo Niú Ròu - 青椒牛肉
roerbak van rundvlees met paprika
Ingrediënten:
450 gr rundvlees/ossenhaas
1 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl maizena
1/4 theel bicarbonaat
1/8 theel zout
2 eetl water
1/2 eetl olie
Ingrediënten saus:
2 eetl oestersaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl donkere sojasaus
1 1/2 eetl maizena
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel peper
4 eetl water
1/2 theel sesamolie
Overige ingrediënten:
2 paprika's
1 ui
4 teentjes knoflook
3 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng dit met de sojasaus, de maizena, de bicarbonaat, het zout en het water en kneed het totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan de olie erdoor en laat dit tenminste 15 minuten marineren.
Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar en vorm een homogene saus. Snijd de paprika's in dunne reepjes en de ui en knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en voeg het vlees toe en bak het aan een zijde bruin. Dan roerbak het vlees voor 30 seconden totdat het nog een beetje rose is en zet het apart.
Voeg dan de overige olie toe en fruit de ui en de knoflook. Voeg dan de paprika toe en bak het beetgaar. Vervolgens het vlees toevoegen en bak het vlees verder gaar. Dan op laag vuur de saus toevoegen en bak totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Bumbu Kluwak - geroosterde gekruide kip
- Gan Guo Cai Hua - 干锅菜花 - pittige roerbak van bloemkool met varkensvlees
- Palai Udang - Geroosterde garnalenpakketjes
- Zoetzure groenten
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Tumis tauge en tahu - Roerbak van taugé en tahu
- Oseng-oseng Mercon Yogyakarta - zeer pittig rundvlees uit Yogyakarta
- Nasi Goreng Singapore - gebakken rijst uit singapore
- Udang Tumis Pedas - pittig gebakken garnalen
- Udang Tumis Kacang Polong - gesauteerde garnalen met erwten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...