Kentang dan bayam bumbu kunyit
kruidige aardappelen met spinazie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr aardappelen
1/2 bosje bayam / spinazie (75 gr)
2 rode lomboks
1 theel zout
1 theel palmsuiker
400 ml kokosmelk
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
3 cm kunyit
2 kimirinoten
1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in kleine blokjes en hak de lomboks grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de bumbu met de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de aardappelen, het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toe en kook de aardappelen langzaam vrijwel gaar. Voeg de bayam toe en kook het geheel gaar en serveer.