Gevulde bitterkomkommer
Bahan-bahan
ingrediënten:
5 bitterkomkommers (pare)
100 gr aardappel, gekookt
zout naar smaak
140 gr geraspt kokos
500 gr rundergehakt
1 ei
1/2 theel. nootmuskaat
zout naar smaak
300 ml dikke kokosmelk (santen asli/murni)
water
olie
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
olie
4 rode lomboks
6 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
Taburan:
garnering
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de bitterkomkommers halgaar in water en snijd ze vervolgens doormidden en verwijder de zaadjes. Pureer de aardappel. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook goudbruin. Laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. rooster de kokos droog in een koekepan goudbruin. Meng het gehakt met de aardappel, het ei, het zout, de nootmuskaat en de boemboe en vul hier de bitterkomkommer mee. Meng de kokosmelk met de koks en breng dit zachtjes aan de kook. voeg dan de gevulde bitterkomkommer toe en stoof dit zachtjes totdat de kokosmelk is ingedikt en de olie vrijkomt. Bestrooi de bitterkomkommers met de gebakken sjalotten en knoflook
ingrediënten:
5 bitterkomkommers (pare)
100 gr aardappel, gekookt
zout naar smaak
140 gr geraspt kokos
500 gr rundergehakt
1 ei
1/2 theel. nootmuskaat
zout naar smaak
300 ml dikke kokosmelk (santen asli/murni)
water
olie
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
olie
4 rode lomboks
6 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
Taburan:
garnering
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de bitterkomkommers halgaar in water en snijd ze vervolgens doormidden en verwijder de zaadjes. Pureer de aardappel. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook goudbruin. Laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. rooster de kokos droog in een koekepan goudbruin. Meng het gehakt met de aardappel, het ei, het zout, de nootmuskaat en de boemboe en vul hier de bitterkomkommer mee. Meng de kokosmelk met de koks en breng dit zachtjes aan de kook. voeg dan de gevulde bitterkomkommer toe en stoof dit zachtjes totdat de kokosmelk is ingedikt en de olie vrijkomt. Bestrooi de bitterkomkommers met de gebakken sjalotten en knoflook