banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Kembu paria - Gevulde bitterkomkommer
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kembu paria
Gevulde bitterkomkommer
Bahan-bahan
ingrediënten:
5 bitterkomkommers (pare)
100 gr aardappel, gekookt
zout naar smaak
140 gr geraspt kokos
500 gr rundergehakt
1 ei
1/2 theel. nootmuskaat
zout naar smaak
300 ml dikke kokosmelk (santen asli/murni)
water
olie

Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
olie
4 rode lomboks
6 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel

Taburan:
garnering
4 sjalotten
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de bitterkomkommers halgaar in water en snijd ze vervolgens doormidden en verwijder de zaadjes. Pureer de aardappel. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook goudbruin. Laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. rooster de kokos droog in een koekepan goudbruin. Meng het gehakt met de aardappel, het ei, het zout, de nootmuskaat en de boemboe en vul hier de bitterkomkommer mee. Meng de kokosmelk met de koks en breng dit zachtjes aan de kook. voeg dan de gevulde bitterkomkommer toe en stoof dit zachtjes totdat de kokosmelk is ingedikt en de olie vrijkomt. Bestrooi de bitterkomkommers met de gebakken sjalotten en knoflook
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39555754