zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
- Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst
- Sambal kenari - Sambal met kenarinoten
- Ayam Belawar - Sumbanese geroosterde kip met kokos
- Ayam Setan - duivelse kip
- Pad Phuj Tong - geroerbakte pompoen
- Ayam masak paprika - Gebakken kip met paprika
- Ayam Kuah Su'un - kippensoep met rijstvermicelli
- Ayam Opor 2 - Kip in kokosmelksaus
Pittige roerbak van varkensvlees - 湖南小炒肉


Pittige roerbak van varkensvlees - 湖南小炒肉
Ingrediënten:
200 gr varkensbuik
6 teentjes knoflook
3 rode habanero pepers
3 groene habanero pepers
1 eetl dou chi / gefermenteerde zwarte bonen
1 theel lichte soja saus
1/2 theel donkere soja saus
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de habanero in klene stukjes.
Verhit een wok totdat het begint te walmen. Voeg dan de olie toe en dan het vlees en bak dit op middelhoog vuur totdat het wat bruin begint te worden en het vet wat gaat smelten. Schep het dan uit te pan.
Verhit de wok op hoog vuur en boeg dan de habanero en de knoflook toe en bak deze totdat het wat zacht begint te worden en de randen zwart.
Dan het vlees weer toevoegen samen met de zwarte bonen en de sojasausen en bak het verder in 30 seconden gaar. Serveer.
Ingrediënten:
200 gr varkensbuik
6 teentjes knoflook
3 rode habanero pepers
3 groene habanero pepers
1 eetl dou chi / gefermenteerde zwarte bonen
1 theel lichte soja saus
1/2 theel donkere soja saus
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de habanero in klene stukjes.
Verhit een wok totdat het begint te walmen. Voeg dan de olie toe en dan het vlees en bak dit op middelhoog vuur totdat het wat bruin begint te worden en het vet wat gaat smelten. Schep het dan uit te pan.
Verhit de wok op hoog vuur en boeg dan de habanero en de knoflook toe en bak deze totdat het wat zacht begint te worden en de randen zwart.
Dan het vlees weer toevoegen samen met de zwarte bonen en de sojasausen en bak het verder in 30 seconden gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.