Pittige roerbak van varkensvlees - 湖南小炒肉
Ingrediënten:
200 gr varkensbuik
6 teentjes knoflook
3 rode habanero pepers
3 groene habanero pepers
1 eetl dou chi / gefermenteerde zwarte bonen
1 theel lichte soja saus
1/2 theel donkere soja saus
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de habanero in klene stukjes.
Verhit een wok totdat het begint te walmen. Voeg dan de olie toe en dan het vlees en bak dit op middelhoog vuur totdat het wat bruin begint te worden en het vet wat gaat smelten. Schep het dan uit te pan.
Verhit de wok op hoog vuur en boeg dan de habanero en de knoflook toe en bak deze totdat het wat zacht begint te worden en de randen zwart.
Dan het vlees weer toevoegen samen met de zwarte bonen en de sojasausen en bak het verder in 30 seconden gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sumpia - andere loempia
- Szechuan Peper Kip
- See Yao Gai - 豉油鸡 in sojasaus gestoofde kip
- Pekingeend
- Lo Mai Gai - Nuò Mǐ Jī - 糯米鸡 - kip met rijst in lotusblad
- Doenjang jjigae 된장찌개 - stoofpotje van rundvlees
- Kou Shui Ji - 口水鸡 - gestoofde kip in een kruidige en pittige saus
- Da Pan Ji - 大盘鸡 - kip met brede mie
- Gestoomde kip met shiitake - 香菇蒸鸡
- Dakdoritang 닭도리탕 - pittige stoofpot met kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...