logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Pittige roerbak van varkensvlees - 湖南小炒肉

Ingrediënten:
200 gr varkensbuik
6 teentjes knoflook
3 rode habanero pepers
3 groene habanero pepers
1 eetl dou chi / gefermenteerde zwarte bonen
1 theel lichte soja saus
1/2 theel donkere soja saus
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de habanero in klene stukjes.
Verhit een wok totdat het begint te walmen. Voeg dan de olie toe en dan het vlees en bak dit op middelhoog vuur totdat het wat bruin begint te worden en het vet wat gaat smelten. Schep het dan uit te pan.
Verhit de wok op hoog vuur en boeg dan de habanero en de knoflook toe en bak deze totdat het wat zacht begint te worden en de randen zwart.
Dan het vlees weer toevoegen samen met de zwarte bonen en de sojasausen en bak het verder in 30 seconden gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 101 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397679