logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Rundvlees met aardappel - 土豆炖牛肉

Ingrediënten:
700 gr rundvlees
2 uien
5 cm jahe
2 steranijs
6 cm kaneel
2 salam blad
2 kruidnagels
3 gedroogde lomboks
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
600 ml heet water
1/4 theel zout
350 gr aardappel
125 gr wortel
2 eetl olie
water

Garnering:
gehakte koriander

Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de ui fijn en rasp de jahe. Snijd de aardappel en de wortel in blokjes.
Schep het vlees in een pan en vul deze met water totdat het vlees net onderstaat. Breng het dan aan de kook en schep het schuim eraf. Laat het daarna goed uitlekken en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui totdat deze goudbruin is geworden. Voeg dan de jahe, de steranijs, de kaneel, de salam en de lomboks toe en fruit dit voor 3 minuten.
Voeg dan het vlees, de sojasaus, de rijstwijn, het zout en het hete water toe en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten voor 90 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Dan de aardappel en de wortel toevoegen en 15 minuten sudderen, zonder deksel, totdat deze gaar zijn geworden.
Strooi de koriander erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 109 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180379