zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Kaeng Pet Yaang - eend in een pittige curry
- Telur Bumbu Bali - eieren in een pittige rode saus
- Nasi Betawi
- Telor gule bengala - eieren met kerrie
- Chan Pei Fun Gai - gerookte mandarijnen kip
- Belantjang - rundvlees
- Sate blengong masak - sate van drooggebakken pittig gekruide eend
- Soto ayam lagi
- Rendang Ikan Asap - pittige rendang van gerookte vis
Rundvlees met aardappel - 土豆炖牛肉


Rundvlees met aardappel - 土豆炖牛肉
Ingrediënten:
700 gr rundvlees
2 uien
5 cm jahe
2 steranijs
6 cm kaneel
2 salam blad
2 kruidnagels
3 gedroogde lomboks
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
600 ml heet water
1/4 theel zout
350 gr aardappel
125 gr wortel
2 eetl olie
water
Garnering:
gehakte koriander
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de ui fijn en rasp de jahe. Snijd de aardappel en de wortel in blokjes.
Schep het vlees in een pan en vul deze met water totdat het vlees net onderstaat. Breng het dan aan de kook en schep het schuim eraf. Laat het daarna goed uitlekken en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui totdat deze goudbruin is geworden. Voeg dan de jahe, de steranijs, de kaneel, de salam en de lomboks toe en fruit dit voor 3 minuten.
Voeg dan het vlees, de sojasaus, de rijstwijn, het zout en het hete water toe en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten voor 90 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Dan de aardappel en de wortel toevoegen en 15 minuten sudderen, zonder deksel, totdat deze gaar zijn geworden.
Strooi de koriander erover en serveer.
Ingrediënten:
700 gr rundvlees
2 uien
5 cm jahe
2 steranijs
6 cm kaneel
2 salam blad
2 kruidnagels
3 gedroogde lomboks
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
600 ml heet water
1/4 theel zout
350 gr aardappel
125 gr wortel
2 eetl olie
water
Garnering:
gehakte koriander
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de ui fijn en rasp de jahe. Snijd de aardappel en de wortel in blokjes.
Schep het vlees in een pan en vul deze met water totdat het vlees net onderstaat. Breng het dan aan de kook en schep het schuim eraf. Laat het daarna goed uitlekken en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui totdat deze goudbruin is geworden. Voeg dan de jahe, de steranijs, de kaneel, de salam en de lomboks toe en fruit dit voor 3 minuten.
Voeg dan het vlees, de sojasaus, de rijstwijn, het zout en het hete water toe en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten voor 90 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Dan de aardappel en de wortel toevoegen en 15 minuten sudderen, zonder deksel, totdat deze gaar zijn geworden.
Strooi de koriander erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.