Rundvlees met aardappel - 土豆炖牛肉
Ingrediënten:
700 gr rundvlees
2 uien
5 cm jahe
2 steranijs
6 cm kaneel
2 salam blad
2 kruidnagels
3 gedroogde lomboks
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
600 ml heet water
1/4 theel zout
350 gr aardappel
125 gr wortel
2 eetl olie
water
Garnering:
gehakte koriander
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de ui fijn en rasp de jahe. Snijd de aardappel en de wortel in blokjes.
Schep het vlees in een pan en vul deze met water totdat het vlees net onderstaat. Breng het dan aan de kook en schep het schuim eraf. Laat het daarna goed uitlekken en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui totdat deze goudbruin is geworden. Voeg dan de jahe, de steranijs, de kaneel, de salam en de lomboks toe en fruit dit voor 3 minuten.
Voeg dan het vlees, de sojasaus, de rijstwijn, het zout en het hete water toe en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten voor 90 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Dan de aardappel en de wortel toevoegen en 15 minuten sudderen, zonder deksel, totdat deze gaar zijn geworden.
Strooi de koriander erover en serveer.
Zoeken
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...