Recente reacties

Ron 3 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Rundvlees met aardappelen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rundvlees met aardappelen
gestoofd zoals in Noord-Oost China
ingrediënten:
800 gr runderlende
250 gr aardappelen
1 wortel
500 ml water
1 eetl koriander, gehakt
1 theel lenteui, gehakt
1 cm gember, gehakt
1/4 theel gemalen sichuan peper
5 theel olie
1 eetl soja saus
2 theel zout

bereiding:
Snijd het vlees in stukjes (3x3cm) en kook dit voor 1 minuut in een pan met water en giet het daarna af. Snijd de aardappelen in blokjes evengroot als het vlees en snijd de wortel in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de lenteui, de gember en de peper toe. Dan het vlees en de olie toevoegen en laat het geheel 1 uur sudderen totdat het vlees mals is geworden maar nog niet te gaar. Dan de aardappelen, het zout, de wortel en de soja saus toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de koriander.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 261 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108494