logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Rundvlees met aardappelen
gestoofd zoals in Noord-Oost China
ingrediënten:
800 gr runderlende
250 gr aardappelen
1 wortel
500 ml water
1 eetl koriander, gehakt
1 theel lenteui, gehakt
1 cm gember, gehakt
1/4 theel gemalen sichuan peper
5 theel olie
1 eetl soja saus
2 theel zout

bereiding:
Snijd het vlees in stukjes (3x3cm) en kook dit voor 1 minuut in een pan met water en giet het daarna af. Snijd de aardappelen in blokjes evengroot als het vlees en snijd de wortel in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de lenteui, de gember en de peper toe. Dan het vlees en de olie toevoegen en laat het geheel 1 uur sudderen totdat het vlees mals is geworden maar nog niet te gaar. Dan de aardappelen, het zout, de wortel en de soja saus toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de koriander.

Add comment

Submit

who is online

We have 93 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397927