zoeken
Recente reacties

3 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Gulai kambing - stoofpotje van geitenvlees
- Pa Chorn Sam Rort - Gebakken vis met een pittige saus
- Perkedel Daging Kentang - Aardappelkoekjes met rundvlees
- Sambal goreng Ati
- Winko Babat
- Sambal Goreng Tahu Tempeh
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Sayur tahu
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
- Toyo't Kalamansi - limoen soja chili dip
Rundvlees met aardappelen


Rundvlees met aardappelen
gestoofd zoals in Noord-Oost China
gestoofd zoals in Noord-Oost China
ingrediënten:
800 gr runderlende
250 gr aardappelen
1 wortel
500 ml water
1 eetl koriander, gehakt
1 theel lenteui, gehakt
1 cm gember, gehakt
1/4 theel gemalen sichuan peper
5 theel olie
1 eetl soja saus
2 theel zout
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes (3x3cm) en kook dit voor 1 minuut in een pan met water en giet het daarna af. Snijd de aardappelen in blokjes evengroot als het vlees en snijd de wortel in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de lenteui, de gember en de peper toe. Dan het vlees en de olie toevoegen en laat het geheel 1 uur sudderen totdat het vlees mals is geworden maar nog niet te gaar. Dan de aardappelen, het zout, de wortel en de soja saus toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de koriander.
800 gr runderlende
250 gr aardappelen
1 wortel
500 ml water
1 eetl koriander, gehakt
1 theel lenteui, gehakt
1 cm gember, gehakt
1/4 theel gemalen sichuan peper
5 theel olie
1 eetl soja saus
2 theel zout
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes (3x3cm) en kook dit voor 1 minuut in een pan met water en giet het daarna af. Snijd de aardappelen in blokjes evengroot als het vlees en snijd de wortel in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de lenteui, de gember en de peper toe. Dan het vlees en de olie toevoegen en laat het geheel 1 uur sudderen totdat het vlees mals is geworden maar nog niet te gaar. Dan de aardappelen, het zout, de wortel en de soja saus toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de koriander.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.