banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
rundvlees met bamboescheuten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
rundvlees met bamboescheuten
gestoofd zoals in chengdu-sichuan
ingrediënten:
100 gr bamboescheuten
1000 gr rundvlees
3 cm gember
2 sjalotten
10 Sichuan peperkorrels
1 steranijs
1 eetl suiker
4 eetl olie
2 eetl gezouten gefermenteerde sojabonen (anders taoco/rode miso)
2 theel zout
4 theel rijstwijn (anders droge sherry)
water

bereiding:
Snijd de bamboescheuten in stukjes en blancheer deze kort in kokend water en spoel het af met koud water en laat het daarna uitlekken. Snijd de sjalotten fijn en rasp de gember. Snijd het vlees in stukjes.
Verhit het vlees in een pan met water waarbij het vlees net onder staat en breng het aan de kook. Schep het schuim af en voeg dan de sjalot, de peperkorrels, de steranijs en de gember toe en los de suiker in het pan op terwijl het kookt. Laat het geheel dan zachtjes verder stoven. Verhit in pan de olie en voeg hier de sojabonenpasta toe en bak deze totdat de massa rood gaat kleuren. Voeg het dan bij het vlees en stoof het nog voor 60 minuten. Dan de bamboe en de rijstwijn toevoegen en nog 60 minuten verder stoven totdat het vlees gaar is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39810632