Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
Icon Write a comment
rundvlees met bamboescheuten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
rundvlees met bamboescheuten
gestoofd zoals in chengdu-sichuan
ingrediënten:
100 gr bamboescheuten
1000 gr rundvlees
3 cm gember
2 sjalotten
10 Sichuan peperkorrels
1 steranijs
1 eetl suiker
4 eetl olie
2 eetl gezouten gefermenteerde sojabonen (anders taoco/rode miso)
2 theel zout
4 theel rijstwijn (anders droge sherry)
water

bereiding:
Snijd de bamboescheuten in stukjes en blancheer deze kort in kokend water en spoel het af met koud water en laat het daarna uitlekken. Snijd de sjalotten fijn en rasp de gember. Snijd het vlees in stukjes.
Verhit het vlees in een pan met water waarbij het vlees net onder staat en breng het aan de kook. Schep het schuim af en voeg dan de sjalot, de peperkorrels, de steranijs en de gember toe en los de suiker in het pan op terwijl het kookt. Laat het geheel dan zachtjes verder stoven. Verhit in pan de olie en voeg hier de sojabonenpasta toe en bak deze totdat de massa rood gaat kleuren. Voeg het dan bij het vlees en stoof het nog voor 60 minuten. Dan de bamboe en de rijstwijn toevoegen en nog 60 minuten verder stoven totdat het vlees gaar is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40794895