zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
rundvlees met bamboescheuten


rundvlees met bamboescheuten
gestoofd zoals in chengdu-sichuan
gestoofd zoals in chengdu-sichuan
ingrediënten:
100 gr bamboescheuten
1000 gr rundvlees
3 cm gember
2 sjalotten
10 Sichuan peperkorrels
1 steranijs
1 eetl suiker
4 eetl olie
2 eetl gezouten gefermenteerde sojabonen (anders taoco/rode miso)
2 theel zout
4 theel rijstwijn (anders droge sherry)
water
bereiding:
Snijd de bamboescheuten in stukjes en blancheer deze kort in kokend water en spoel het af met koud water en laat het daarna uitlekken. Snijd de sjalotten fijn en rasp de gember. Snijd het vlees in stukjes.
Verhit het vlees in een pan met water waarbij het vlees net onder staat en breng het aan de kook. Schep het schuim af en voeg dan de sjalot, de peperkorrels, de steranijs en de gember toe en los de suiker in het pan op terwijl het kookt. Laat het geheel dan zachtjes verder stoven. Verhit in pan de olie en voeg hier de sojabonenpasta toe en bak deze totdat de massa rood gaat kleuren. Voeg het dan bij het vlees en stoof het nog voor 60 minuten. Dan de bamboe en de rijstwijn toevoegen en nog 60 minuten verder stoven totdat het vlees gaar is.
100 gr bamboescheuten
1000 gr rundvlees
3 cm gember
2 sjalotten
10 Sichuan peperkorrels
1 steranijs
1 eetl suiker
4 eetl olie
2 eetl gezouten gefermenteerde sojabonen (anders taoco/rode miso)
2 theel zout
4 theel rijstwijn (anders droge sherry)
water
bereiding:
Snijd de bamboescheuten in stukjes en blancheer deze kort in kokend water en spoel het af met koud water en laat het daarna uitlekken. Snijd de sjalotten fijn en rasp de gember. Snijd het vlees in stukjes.
Verhit het vlees in een pan met water waarbij het vlees net onder staat en breng het aan de kook. Schep het schuim af en voeg dan de sjalot, de peperkorrels, de steranijs en de gember toe en los de suiker in het pan op terwijl het kookt. Laat het geheel dan zachtjes verder stoven. Verhit in pan de olie en voeg hier de sojabonenpasta toe en bak deze totdat de massa rood gaat kleuren. Voeg het dan bij het vlees en stoof het nog voor 60 minuten. Dan de bamboe en de rijstwijn toevoegen en nog 60 minuten verder stoven totdat het vlees gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.