Rundvlees met zwarte peper - 黑椒牛柳
Ingrediënten:
350 gr vinkenlap/bavette
1 theel maizena
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel lichte sojasaus
1 theel sesam olie
3 cm jahe
2 sjalotjes
1/2 rode paprika
2 eetl olie
Ingrediënten saus:
3 eetl oestersaus
1 theel lichte sojasaus
1 theel zwarte peper
1/2theel palmsuiker
1/8 theel zout
1 theel maizena
3 eetl water
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de jahe julienne. Snijd de paprika julienne. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes.
Meng het vlees met de maizena, de rijstwijn, de sojae saus, de sesam olie en de jahe en laat dit 15 minuten marineren. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en zet apart.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin en zet apart. Voeg dan de sjalotjes en de paprika toe en bak dit voor 1 minuut. Voeg dan het vlees weer toe en roerbak dit voor 2 minuten totdat het gaar is geworden.
Dan de saus toevoegen en roer totdat de saus indikt. Strooi er nog wat zwarte peper naar smaak over en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Zoetzure sambal goreng
- Ayam Gurih
- Lampar ayam
- Mi Goreng Ulang Tahun - verjaardag / feestelijke bami
- Pepesan Sapi - gekruid geroosterd vlees
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
- Kangkung Tumis Kacang Merah - roerbak van kangkung met rode bonen
- Sambal galak - rode sambal met tomaat
- Sambal Goreng Krecek - Sambal goreng van krecek
- Rempeyek ikan teri - viskoekjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...