Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Acar Ikan 3

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Acar Ikan 3

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 schelvis
6 cm gember (jahe/djahé)
1 rode lombok
5 sjalotten
2 cm kunyit
1 eetl mosterd
olie
zout
250 ml azijn

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten en wrijf deze in met zout en laat dit 12 uur intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis goudbruin en schep de vis daarna uit de pan. Wrijf of maal de kunyit, de lombok, de gember, de sjalotten fijn tot een pasta en meng dit met de mosterd. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit hierin de boemboe. Voeg dan de azijn toe en kook het geheel voor 2 minuten. Stof de vis in een pot en giet hier de saus overeen en laat het afkoelen voor gebruik.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935213