gebakken vis in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan bandeng/melkvis, anders zalm of rode poon (350 gr)
1/2 theel zout
olie
450 ml water
5 eetl kecap manis
4 eetl tauco
2 rode lomboks
2 groene lomboks
1 lente-ui
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 theel peper
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze elke in 3 stukken. Bestrooi deze met het zout en laat 10 minuten staan. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis goudbruin en gaar en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks en de lente-ui in dikke plakjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het water en de kecap toe en breng aan de kook. Dan de tauco, de lomboks, de lente-ui en de vis toevoegen en kook het geheel zachtjes verder totdat de saus indikt.