Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Kroket Kentang - aardappelkroketjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Kroket Kentang
aardappelkroketjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr aardappelen
1/2 theel zout
1/4 theelnootmuskaat
1/2 theel peper
1 ei
1 eetl water
50 gr paneermeel / kaasbloem
olie

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
100 gr rundergahkt
1 wortel
50 gr kouseband
50 ml water
1 rode rawit
1/4 theel zout
1/ theel palmsuiker
1 lenteui
1 bleekselderij stengel
1 eetl bloem
2 eetl water
1 eetl olie

Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
50 gr pinda's
2 rode lomboks
1/2 theel zout
150 ml water
1 eetl azijn
2 eetl palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Stoom de aardappelen totdat deze gaar zijn en pureer deze. Snijd de sjalotten, de rawit en de knoflook fijn. snijd de wortel, de kouseband, de lenteui en de bleekselderij fijn. Meng de bloem met de 2 eetl water. klop het ei op met de eetl water.
Meng de aardappelpuree, het zout en de nootmuskaat goed doorelkaar. Verhit in een pan de eetl olie en fruit hiein de sjalotten, de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt, de wortel en de kouseband toe en bak dittotdat het vocht is verdampt. Meng dan het water, de rawit, de palmsuiker, de lenteui en de bleekselderij erdoor. Meng dan de bleom erdoor en roer het geheel totdat de massa dik wordt. Laat het dan afkoelen.
Neem 2 eelt van het aardapelmengsel en rol dit uit tot het 1/2cm dik is. Schep hierop 3 eetl vulling envouw het dik in een ovale vorm. Haal het dan door het ei en rol het door de paneermeel.
Verhit in een wok voldoende olie en bak de kroket goudbruin. Laat het dan uitlekken en serveer het met de saus.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de pinda's, het zout, de palmsuiker en de lomboks fijn tot een pasta. Meng hierdoor het water en de azijn. Verhit dit in een pan tot een saus en serveer dit afgekoeld bij de kroket.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42436980