banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Kroket Kentang - aardappelkroketjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Kroket Kentang
aardappelkroketjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr aardappelen
1/2 theel zout
1/4 theelnootmuskaat
1/2 theel peper
1 ei
1 eetl water
50 gr paneermeel / kaasbloem
olie

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
100 gr rundergahkt
1 wortel
50 gr kouseband
50 ml water
1 rode rawit
1/4 theel zout
1/ theel palmsuiker
1 lenteui
1 bleekselderij stengel
1 eetl bloem
2 eetl water
1 eetl olie

Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
50 gr pinda's
2 rode lomboks
1/2 theel zout
150 ml water
1 eetl azijn
2 eetl palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Stoom de aardappelen totdat deze gaar zijn en pureer deze. Snijd de sjalotten, de rawit en de knoflook fijn. snijd de wortel, de kouseband, de lenteui en de bleekselderij fijn. Meng de bloem met de 2 eetl water. klop het ei op met de eetl water.
Meng de aardappelpuree, het zout en de nootmuskaat goed doorelkaar. Verhit in een pan de eetl olie en fruit hiein de sjalotten, de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt, de wortel en de kouseband toe en bak dittotdat het vocht is verdampt. Meng dan het water, de rawit, de palmsuiker, de lenteui en de bleekselderij erdoor. Meng dan de bleom erdoor en roer het geheel totdat de massa dik wordt. Laat het dan afkoelen.
Neem 2 eelt van het aardapelmengsel en rol dit uit tot het 1/2cm dik is. Schep hierop 3 eetl vulling envouw het dik in een ovale vorm. Haal het dan door het ei en rol het door de paneermeel.
Verhit in een wok voldoende olie en bak de kroket goudbruin. Laat het dan uitlekken en serveer het met de saus.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de pinda's, het zout, de palmsuiker en de lomboks fijn tot een pasta. Meng hierdoor het water en de azijn. Verhit dit in een pan tot een saus en serveer dit afgekoeld bij de kroket.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 57 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39956784