banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 17 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Kroket Kentang
aardappelkroketjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr aardappelen
1/2 theel zout
1/4 theelnootmuskaat
1/2 theel peper
1 ei
1 eetl water
50 gr paneermeel / kaasbloem
olie

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
100 gr rundergahkt
1 wortel
50 gr kouseband
50 ml water
1 rode rawit
1/4 theel zout
1/ theel palmsuiker
1 lenteui
1 bleekselderij stengel
1 eetl bloem
2 eetl water
1 eetl olie

Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
50 gr pinda's
2 rode lomboks
1/2 theel zout
150 ml water
1 eetl azijn
2 eetl palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Stoom de aardappelen totdat deze gaar zijn en pureer deze. Snijd de sjalotten, de rawit en de knoflook fijn. snijd de wortel, de kouseband, de lenteui en de bleekselderij fijn. Meng de bloem met de 2 eetl water. klop het ei op met de eetl water.
Meng de aardappelpuree, het zout en de nootmuskaat goed doorelkaar. Verhit in een pan de eetl olie en fruit hiein de sjalotten, de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt, de wortel en de kouseband toe en bak dittotdat het vocht is verdampt. Meng dan het water, de rawit, de palmsuiker, de lenteui en de bleekselderij erdoor. Meng dan de bleom erdoor en roer het geheel totdat de massa dik wordt. Laat het dan afkoelen.
Neem 2 eelt van het aardapelmengsel en rol dit uit tot het 1/2cm dik is. Schep hierop 3 eetl vulling envouw het dik in een ovale vorm. Haal het dan door het ei en rol het door de paneermeel.
Verhit in een wok voldoende olie en bak de kroket goudbruin. Laat het dan uitlekken en serveer het met de saus.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de pinda's, het zout, de palmsuiker en de lomboks fijn tot een pasta. Meng hierdoor het water en de azijn. Verhit dit in een pan tot een saus en serveer dit afgekoeld bij de kroket.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36337947