zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Lin Ngau Chow Ngau Yook - gebakken rundvlees met lotus
- Tumis Tauge Lombok
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Semur Daging Dengan Kentang 2
- Nasi Gurih Kraton - Gestoomde rijst met santen
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Ikan Pari Asam Pedas - gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
Kroket Kentang - aardappelkroketjes


Kroket Kentang
aardappelkroketjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr aardappelen
1/2 theel zout
1/4 theelnootmuskaat
1/2 theel peper
1 ei
1 eetl water
50 gr paneermeel / kaasbloem
olie
Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
100 gr rundergahkt
1 wortel
50 gr kouseband
50 ml water
1 rode rawit
1/4 theel zout
1/ theel palmsuiker
1 lenteui
1 bleekselderij stengel
1 eetl bloem
2 eetl water
1 eetl olie
Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
50 gr pinda's
2 rode lomboks
1/2 theel zout
150 ml water
1 eetl azijn
2 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de aardappelen totdat deze gaar zijn en pureer deze. Snijd de sjalotten, de rawit en de knoflook fijn. snijd de wortel, de kouseband, de lenteui en de bleekselderij fijn. Meng de bloem met de 2 eetl water. klop het ei op met de eetl water.
Meng de aardappelpuree, het zout en de nootmuskaat goed doorelkaar. Verhit in een pan de eetl olie en fruit hiein de sjalotten, de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt, de wortel en de kouseband toe en bak dittotdat het vocht is verdampt. Meng dan het water, de rawit, de palmsuiker, de lenteui en de bleekselderij erdoor. Meng dan de bleom erdoor en roer het geheel totdat de massa dik wordt. Laat het dan afkoelen.
Neem 2 eelt van het aardapelmengsel en rol dit uit tot het 1/2cm dik is. Schep hierop 3 eetl vulling envouw het dik in een ovale vorm. Haal het dan door het ei en rol het door de paneermeel.
Verhit in een wok voldoende olie en bak de kroket goudbruin. Laat het dan uitlekken en serveer het met de saus.
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de pinda's, het zout, de palmsuiker en de lomboks fijn tot een pasta. Meng hierdoor het water en de azijn. Verhit dit in een pan tot een saus en serveer dit afgekoeld bij de kroket.
aardappelkroketjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr aardappelen
1/2 theel zout
1/4 theelnootmuskaat
1/2 theel peper
1 ei
1 eetl water
50 gr paneermeel / kaasbloem
olie
Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
100 gr rundergahkt
1 wortel
50 gr kouseband
50 ml water
1 rode rawit
1/4 theel zout
1/ theel palmsuiker
1 lenteui
1 bleekselderij stengel
1 eetl bloem
2 eetl water
1 eetl olie
Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
50 gr pinda's
2 rode lomboks
1/2 theel zout
150 ml water
1 eetl azijn
2 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de aardappelen totdat deze gaar zijn en pureer deze. Snijd de sjalotten, de rawit en de knoflook fijn. snijd de wortel, de kouseband, de lenteui en de bleekselderij fijn. Meng de bloem met de 2 eetl water. klop het ei op met de eetl water.
Meng de aardappelpuree, het zout en de nootmuskaat goed doorelkaar. Verhit in een pan de eetl olie en fruit hiein de sjalotten, de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt, de wortel en de kouseband toe en bak dittotdat het vocht is verdampt. Meng dan het water, de rawit, de palmsuiker, de lenteui en de bleekselderij erdoor. Meng dan de bleom erdoor en roer het geheel totdat de massa dik wordt. Laat het dan afkoelen.
Neem 2 eelt van het aardapelmengsel en rol dit uit tot het 1/2cm dik is. Schep hierop 3 eetl vulling envouw het dik in een ovale vorm. Haal het dan door het ei en rol het door de paneermeel.
Verhit in een wok voldoende olie en bak de kroket goudbruin. Laat het dan uitlekken en serveer het met de saus.
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de pinda's, het zout, de palmsuiker en de lomboks fijn tot een pasta. Meng hierdoor het water en de azijn. Verhit dit in een pan tot een saus en serveer dit afgekoeld bij de kroket.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.