zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pallu Kaloa - Gebakken gekruid rundvlees
- Zoetzure gestoofde kip
- Lao Jiang Ji - 老姜鸡 - oude gember kip
- Sup Daging Tetelan Sawi Putih - rundvlees soep met kool
- Itiak Lado Mudo - gebakken eend in kruidige romige saus
- Konro Makassar -rundvleessoep
- Soto Pekalongan - pittige rundvlees soep uit Pekalongan
- Sambal Goreng Godok II - groenten met petehbonen
- Ayam Padang
- Sambal trasi 3
Kari Terung Ayam - kip curry met aubergine uit Palembang


Kari Terung Ayam
kip curry met aubergine uit Palembang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
500 ml water
200 gr aubergine
250 ml kokosmelk
10 salam blaadjes
4 kruidnagels
3 cm kaneel
3 groene lomboks
3 rode lomboks
1 tomaat
Haluskan:
bumbu
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
4 kardemom, geroosterde
2 theel ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd
1/2 theel venkel, geroosterd
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken, de lomboks in repen en de tomaat in stukjes. Snijd de aubergine in repen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de kaneel, de kruidnagels en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de tomaat en de kip toe en bak todat de kip van kleur verandert. Voeg het water toe en stoof de kip halfgaar. Dan de aubergine toevoegen en bak dit zacht. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het geheel gaar en totdat de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.