Kari Terung Ayam
kip curry met aubergine uit Palembang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
500 ml water
200 gr aubergine
250 ml kokosmelk
10 salam blaadjes
4 kruidnagels
3 cm kaneel
3 groene lomboks
3 rode lomboks
1 tomaat
Haluskan:
bumbu
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
4 kardemom, geroosterde
2 theel ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd
1/2 theel venkel, geroosterd
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken, de lomboks in repen en de tomaat in stukjes. Snijd de aubergine in repen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de kaneel, de kruidnagels en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de tomaat en de kip toe en bak todat de kip van kleur verandert. Voeg het water toe en stoof de kip halfgaar. Dan de aubergine toevoegen en bak dit zacht. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het geheel gaar en totdat de saus is ingedikt.