logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kelia Ayam

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip
zout naar smaak
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
2 rode lomboks
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1 theel jinten
1 serehstengel
1 theel asem
2 kemiries
1 theel trassi

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de kip toevoegen en het geheel nog 5 minuten bakken. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 270 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421507