Sambal met ingekookte santen
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 sjalotjes
2 rode lomboks
7 rawits
1 tomaat
1 lente-uitje
3 takjes citroenbasilicum
1/2 theel. trasi bakar
1 limoen (sap)
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Kook de santen in totdat het vocht verdampt is. Snijd de sjalotten in erg dunne schijfjes, de ontpitte lomboks in reepjes en de rawits erg fijn. De tomaat in dunne plakjes snijden en de basilicumblaadjes in dunne reepjes evenals de bosuitjes.Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar
Ingredienten:
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 sjalotjes
2 rode lomboks
7 rawits
1 tomaat
1 lente-uitje
3 takjes citroenbasilicum
1/2 theel. trasi bakar
1 limoen (sap)
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Kook de santen in totdat het vocht verdampt is. Snijd de sjalotten in erg dunne schijfjes, de ontpitte lomboks in reepjes en de rawits erg fijn. De tomaat in dunne plakjes snijden en de basilicumblaadjes in dunne reepjes evenals de bosuitjes.Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar