Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Kung Pao Garnalen - 宫保虾仁 - gebakken garnalen in een pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kung Pao Garnalen - 宫保虾仁
gebakken garnalen in een pittige saus

Ingrediënten garnalen:
300 gr garnalen
1/2 theel Shaoxing rijstwijn
1/8 theel witte peper
1/2 theel maizena
1/8 theel zout

Ingrediënten saus:
1 theel liche sojasaus
1/2 theel dondere sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1 theel Shaozing rijstwijn
1 theel maizena
1 eetl water
2 theel palmsuiker
1/8 theel zout

Overige ingrediënten:
4 eetl pinda's/cashewnoten
8 gedroogde lomboks
1/8 theel Sichuan peper
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
4 lente-ui
3 rode lomboks
2 eetl olie

Bereiding:
Maak de garnalen schoon. Halve de gedroogde lomboks en ontpit deze. Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de jahe julienne. Snijd de lente-ui en de lomboks fijn.
Meng de garnalen met de rijstwijn, de peper, de maineza en het zout en laat dit 15 minuten staan. Meng in een kom de ingrediënten voor de saus.
Verhit in een pan de olie en fruit de gedroogde lomboks, de Sichuan peper, de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen, de lente-ui en de lomboks toe en meng goed. Bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Meng dan de saus erdoor.
Meng dan de pinda's erdoor en bak nog even kort totdat het gaar is geworden. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 157 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915564