banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 10 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Kung Pao Garnalen - 宫保虾仁 - gebakken garnalen in een pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kung Pao Garnalen - 宫保虾仁
gebakken garnalen in een pittige saus

Ingrediënten garnalen:
300 gr garnalen
1/2 theel Shaoxing rijstwijn
1/8 theel witte peper
1/2 theel maizena
1/8 theel zout

Ingrediënten saus:
1 theel liche sojasaus
1/2 theel dondere sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1 theel Shaozing rijstwijn
1 theel maizena
1 eetl water
2 theel palmsuiker
1/8 theel zout

Overige ingrediënten:
4 eetl pinda's/cashewnoten
8 gedroogde lomboks
1/8 theel Sichuan peper
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
4 lente-ui
3 rode lomboks
2 eetl olie

Bereiding:
Maak de garnalen schoon. Halve de gedroogde lomboks en ontpit deze. Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de jahe julienne. Snijd de lente-ui en de lomboks fijn.
Meng de garnalen met de rijstwijn, de peper, de maineza en het zout en laat dit 15 minuten staan. Meng in een kom de ingrediënten voor de saus.
Verhit in een pan de olie en fruit de gedroogde lomboks, de Sichuan peper, de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen, de lente-ui en de lomboks toe en meng goed. Bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Meng dan de saus erdoor.
Meng dan de pinda's erdoor en bak nog even kort totdat het gaar is geworden. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39656979