Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Kung Pao Garnalen - 宫保虾仁 - gebakken garnalen in een pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kung Pao Garnalen - 宫保虾仁
gebakken garnalen in een pittige saus

Ingrediënten garnalen:
300 gr garnalen
1/2 theel Shaoxing rijstwijn
1/8 theel witte peper
1/2 theel maizena
1/8 theel zout

Ingrediënten saus:
1 theel liche sojasaus
1/2 theel dondere sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1 theel Shaozing rijstwijn
1 theel maizena
1 eetl water
2 theel palmsuiker
1/8 theel zout

Overige ingrediënten:
4 eetl pinda's/cashewnoten
8 gedroogde lomboks
1/8 theel Sichuan peper
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
4 lente-ui
3 rode lomboks
2 eetl olie

Bereiding:
Maak de garnalen schoon. Halve de gedroogde lomboks en ontpit deze. Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de jahe julienne. Snijd de lente-ui en de lomboks fijn.
Meng de garnalen met de rijstwijn, de peper, de maineza en het zout en laat dit 15 minuten staan. Meng in een kom de ingrediënten voor de saus.
Verhit in een pan de olie en fruit de gedroogde lomboks, de Sichuan peper, de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen, de lente-ui en de lomboks toe en meng goed. Bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Meng dan de saus erdoor.
Meng dan de pinda's erdoor en bak nog even kort totdat het gaar is geworden. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091378