gebakken garnalen in een pittige saus
Ingrediënten garnalen:
300 gr garnalen
1/2 theel Shaoxing rijstwijn
1/8 theel witte peper
1/2 theel maizena
1/8 theel zout
Ingrediënten saus:
1 theel liche sojasaus
1/2 theel dondere sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1 theel Shaozing rijstwijn
1 theel maizena
1 eetl water
2 theel palmsuiker
1/8 theel zout
Overige ingrediënten:
4 eetl pinda's/cashewnoten
8 gedroogde lomboks
1/8 theel Sichuan peper
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
4 lente-ui
3 rode lomboks
2 eetl olie
Bereiding:
Maak de garnalen schoon. Halve de gedroogde lomboks en ontpit deze. Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de jahe julienne. Snijd de lente-ui en de lomboks fijn.
Meng de garnalen met de rijstwijn, de peper, de maineza en het zout en laat dit 15 minuten staan. Meng in een kom de ingrediënten voor de saus.
Verhit in een pan de olie en fruit de gedroogde lomboks, de Sichuan peper, de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen, de lente-ui en de lomboks toe en meng goed. Bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Meng dan de saus erdoor.
Meng dan de pinda's erdoor en bak nog even kort totdat het gaar is geworden. Serveer.