Sayap ayam tumis daun kedondong
gebakken kip in een frisse saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippenvleugels
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 groene lomboks
2 rode lomboks
400 ml kokosmelk
2 takjes kedondong (ambarella blad, anders zuring)
1 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
3 belimbing
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vleugels doormidden. Snijd de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in ringen. Snijd de belimbing in plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 2 minuten. Dan de kokosmelk, de kedondong, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de belimbing toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt.