logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur Kojo
Sajoer van aubergines met rundvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
2 aubergines
200 gr runderhaas
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 eetl. olie
225 dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak

Haluskan:
Boemboe:
3 theel ketumbar
1 theel jinten
2 theel anijszaad
1 eetl witte peper
7 tabia bun (lange pepers en anders zwarte peper)
7 kardemompeulen
1 kaneelstokje
3 steranijs
4 foelie
2 cm mesoyi (bast)
7 rawits
4 cm kunyit

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en de aubergines in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de lomboks en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe en het vlees toe en bak dit alles nog voor 3 minuten. Dan de aubergines, het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel in 10-15 minuten zachtjes gaar stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 59 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175893