Sajoer van aubergines met rundvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
2 aubergines
200 gr runderhaas
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 eetl. olie
225 dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
3 theel ketumbar
1 theel jinten
2 theel anijszaad
1 eetl witte peper
7 tabia bun (lange pepers en anders zwarte peper)
7 kardemompeulen
1 kaneelstokje
3 steranijs
4 foelie
2 cm mesoyi (bast)
7 rawits
4 cm kunyit
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en de aubergines in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de lomboks en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe en het vlees toe en bak dit alles nog voor 3 minuten. Dan de aubergines, het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel in 10-15 minuten zachtjes gaar stoven.
Ingrediënten:
2 aubergines
200 gr runderhaas
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 eetl. olie
225 dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
3 theel ketumbar
1 theel jinten
2 theel anijszaad
1 eetl witte peper
7 tabia bun (lange pepers en anders zwarte peper)
7 kardemompeulen
1 kaneelstokje
3 steranijs
4 foelie
2 cm mesoyi (bast)
7 rawits
4 cm kunyit
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en de aubergines in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de lomboks en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe en het vlees toe en bak dit alles nog voor 3 minuten. Dan de aubergines, het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel in 10-15 minuten zachtjes gaar stoven.