Pempeksaus uit geboortestad Palembang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 ml water
1 eetl. asem
2 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1 eetl. suiker
100 ml azijn,
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
8 rawits,
55 gr gedroogde garnalen (ebi)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het water met de asem, de suikers en de azijn. Meng dit vervolgens met de boemboe en breng het aan de kook. Voeg wat saus naar smaak toe en laat de saus afkoelen. De smaken vermengen zich daardoor goed.
ingrediënten:
100 ml water
1 eetl. asem
2 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1 eetl. suiker
100 ml azijn,
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
8 rawits,
55 gr gedroogde garnalen (ebi)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het water met de asem, de suikers en de azijn. Meng dit vervolgens met de boemboe en breng het aan de kook. Voeg wat saus naar smaak toe en laat de saus afkoelen. De smaken vermengen zich daardoor goed.