gevulde cassave snacks
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr cassave
2 theel zout
200 gr oncom
100 ml water
1 stengel bleekselderij
olie
Haluskan:
boemboe:
4 rode rawits
2 rode lomboks
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
wrijf of maal de ingrediënten voor de boembe fijn tot een pasta. Rasp de cassave en pureer de oncom. Snijd de bleekselderij fijn. Verhit in een wok 3 eetl olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de oncom toe en het water toe en kook dit zachtjes totdat al het water is opgenomen. Meng dan de bleekselderij erdoor en laat het afkoelen.
Meng de geraspte cassave met het zout en vorm van 2 eetl balletjes. Druk deze plat en schep hierop 1/2 eetl van het oncom mengsel en vorm dan weer ovale balletjes met het mengsel in het midden. Verhit in een wok voldoende olie en bak de balletjes goudbruin en gaar. Laat de balletjes uitlekken en serveer.