in kokosmelk gestoofde pompoen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr labu kuning/parang / gele pompoen / fleskalabas
250 gr bayam / wilde spinazie
1 suikermais
100 gr gedroogde gezouten vis
1500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 salam blad
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 kemiri noten
3 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de gezouten vis en snijd het daarna in stukjes. Snijd de labu in blokjes. Snijd de mais los van de kolf. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en de salam en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de vis toe en breng het op laag vuur weer aan de kook.
Voeg dan de labu, de bayam, de mais, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Kook het daarna verder gaar. Serveer