1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Bakar Kalasan
geroosterde kip uit Yogyakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 serehstengels
3 salam blaadjes
550 ml santen
250 ml kokoswater
3 eetl palmsuiker
 
Haluskan:
Bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
4 kemiri noten
1 eetl zout
3 cm laos
 
Sambal Limau:
sambal van limoen:
8 rode lomboks
6 rode rawits
1/2 theel trassi
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 limoenen, sap
 
Cara membuat:
bereiding:
Splijt de kip maar snijd deze niet doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de sereh, de salam, de santen en het kokoswater. Voeg dit toe aan een pan en breng aan de kook. Voeg dan de kip en de palmsuiker toe en kook de kip gaar. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Serveer hierbij de sambal.
 
Bereiding sambal: wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta en meng hierdoor het limoensap.
 

who is online

We hebben 104 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34994758