1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 24 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 1 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Bakar Kalasan
geroosterde kip uit Yogyakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 serehstengels
3 salam blaadjes
550 ml santen
250 ml kokoswater
3 eetl palmsuiker
 
Haluskan:
Bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
4 kemiri noten
1 eetl zout
3 cm laos
 
Sambal Limau:
sambal van limoen:
8 rode lomboks
6 rode rawits
1/2 theel trassi
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 limoenen, sap
 
Cara membuat:
bereiding:
Splijt de kip maar snijd deze niet doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de sereh, de salam, de santen en het kokoswater. Voeg dit toe aan een pan en breng aan de kook. Voeg dan de kip en de palmsuiker toe en kook de kip gaar. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Serveer hierbij de sambal.
 
Bereiding sambal: wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta en meng hierdoor het limoensap.
 
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35971832