Ayam Bakar Kecap Taoco
gegrilde kecap kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm laos
3 eetl taoco
2 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
500 ml kokosmelk
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
3 kemiri noten
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vier delen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos, de salam en de taoco voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 4 minuten. Dan de kecap, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes vrijwel gaar.
Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel regelmatig met de saus.
Zoeken
Laatst gelezen
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Sambal Goreng Ayam Kecap - Gebakken kip in gekruide kecapsaus
- Binte Bilo Huta - mais en tonijn soep
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Pad See Ew - gebakken brede mihoen in kecap saus
- Ayam Goreng - gebakken gekruide kip
- Iga sapi merica hitam - gestoofde runder spareribs met zwarte peper
- Nasi Goreng Seafood Jawa Timur - gebakken rijst met zeevruchten uit Oost-Java
- Sateh koju manis cina - saté, wat zoet
- Babi Malakka - varkensvlees met pinda's
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...