logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Bakar Kecap Taoco
gegrilde kecap kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm laos
3 eetl taoco
2 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
500 ml kokosmelk
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
3 kemiri noten
2 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vier delen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos, de salam en de taoco voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 4 minuten. Dan de kecap, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes vrijwel gaar.
Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel regelmatig met de saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 100 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160294