zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Ayam Panggang Garhu - pittig gekruide kip
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Filipijnse nasi goreng
- Ayam Bakar Sunda - Soendanese gegrilde kip
- Witvis uit Szechuan
- Ayam Cabai Hijau - gebakken kip met groene sambal
- Liang Ban Lu-Sun - Asperges uit Shandong
- Watar konggang - Gekookte maïskorrels
- Soto Ayam Gurih - hartige kippensoep
Ayam Bakar Kecap Taoco - gegrilde kecap kip


Ayam Bakar Kecap Taoco
gegrilde kecap kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm laos
3 eetl taoco
2 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
500 ml kokosmelk
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
3 kemiri noten
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vier delen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos, de salam en de taoco voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 4 minuten. Dan de kecap, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes vrijwel gaar.
Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel regelmatig met de saus.
gegrilde kecap kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm laos
3 eetl taoco
2 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
500 ml kokosmelk
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
3 kemiri noten
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vier delen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos, de salam en de taoco voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 4 minuten. Dan de kecap, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes vrijwel gaar.
Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel regelmatig met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.