Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Kemiri
geroosterde kip met noten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 citroen, sap
1 sereh stengel
1/2 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
600 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
5 rode rawits
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm laos
1 theel ketumbar
1 theel trassi
5 kemiri noten, geroosterd
 
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 12 stukken en marineer dit voor tenminste 15 minuten met het citroensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng alles goed door elkaar. Dan de palmzuiker, het zout en het water toevoegen en kook de kip gaar.
Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje goudbruin onder regelmatig insmeren met de saus.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 382 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42438646