Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Kemiri
geroosterde kip met noten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 citroen, sap
1 sereh stengel
1/2 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
600 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
5 rode rawits
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm laos
1 theel ketumbar
1 theel trassi
5 kemiri noten, geroosterd
 
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 12 stukken en marineer dit voor tenminste 15 minuten met het citroensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng alles goed door elkaar. Dan de palmzuiker, het zout en het water toevoegen en kook de kip gaar.
Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje goudbruin onder regelmatig insmeren met de saus.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 173 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902710