Ayam Bakar Kemiri
geroosterde kip met noten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 citroen, sap
1 sereh stengel
1/2 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
600 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
5 rode rawits
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm laos
1 theel ketumbar
1 theel trassi
5 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 12 stukken en marineer dit voor tenminste 15 minuten met het citroensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng alles goed door elkaar. Dan de palmzuiker, het zout en het water toevoegen en kook de kip gaar.
Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje goudbruin onder regelmatig insmeren met de saus.