banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 7 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 8 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 9 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Bakar Kemiri
geroosterde kip met noten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 citroen, sap
1 sereh stengel
1/2 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
600 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
5 rode rawits
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm laos
1 theel ketumbar
1 theel trassi
5 kemiri noten, geroosterd
 
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 12 stukken en marineer dit voor tenminste 15 minuten met het citroensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng alles goed door elkaar. Dan de palmzuiker, het zout en het water toevoegen en kook de kip gaar.
Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje goudbruin onder regelmatig insmeren met de saus.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 349 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37716319