Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 15 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Tongseng Ayam Pedas - kip in een romige pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tongseng Ayam Pedas
kip in een romige pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kippendijen
1 eetl limoensap
3 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
6 rode rawits
1 eetl kerrie
2 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
300 ml dikke kokosmelk
150 gr kool
3 groene tomaten
3 eetl zout

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar, geroosterd
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel jinten
1 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en marineer het vlees met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de rawits in dunne plakjes of reepjes. Snijd de kool in stukjes en de tomaten in kleine partjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan de kerrie, de jeruk purut, de salam en de rawits toevoegen en meng goed.
Dan het water, de kecap en palmsuiker toevoegen en voeg de kokosmelk beetje bij beetje toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg de kool en de tomaten toe en kook het zachtjes verder gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 51 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41443299