Recente Reacties

Tongseng Ayam Pedas
kip in een romige pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kippendijen
1 eetl limoensap
3 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
6 rode rawits
1 eetl kerrie
2 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
300 ml dikke kokosmelk
150 gr kool
3 groene tomaten
3 eetl zout

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar, geroosterd
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel jinten
1 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en marineer het vlees met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de rawits in dunne plakjes of reepjes. Snijd de kool in stukjes en de tomaten in kleine partjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan de kerrie, de jeruk purut, de salam en de rawits toevoegen en meng goed.
Dan het water, de kecap en palmsuiker toevoegen en voeg de kokosmelk beetje bij beetje toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg de kool en de tomaten toe en kook het zachtjes verder gaar.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 161 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42583311