banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 15 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 26 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tongseng Ayam Pedas
kip in een romige pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kippendijen
1 eetl limoensap
3 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
6 rode rawits
1 eetl kerrie
2 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
300 ml dikke kokosmelk
150 gr kool
3 groene tomaten
3 eetl zout

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar, geroosterd
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel jinten
1 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en marineer het vlees met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de rawits in dunne plakjes of reepjes. Snijd de kool in stukjes en de tomaten in kleine partjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan de kerrie, de jeruk purut, de salam en de rawits toevoegen en meng goed.
Dan het water, de kecap en palmsuiker toevoegen en voeg de kokosmelk beetje bij beetje toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg de kool en de tomaten toe en kook het zachtjes verder gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 117 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36500493