Tongseng Ayam Pedas
kip in een romige pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kippendijen
1 eetl limoensap
3 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
6 rode rawits
1 eetl kerrie
2 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
300 ml dikke kokosmelk
150 gr kool
3 groene tomaten
3 eetl zout
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar, geroosterd
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel jinten
1 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en marineer het vlees met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de rawits in dunne plakjes of reepjes. Snijd de kool in stukjes en de tomaten in kleine partjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan de kerrie, de jeruk purut, de salam en de rawits toevoegen en meng goed.
Dan het water, de kecap en palmsuiker toevoegen en voeg de kokosmelk beetje bij beetje toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg de kool en de tomaten toe en kook het zachtjes verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kambing Guling - geroosterde geit
- Ayam Napinadar - geroosterde kip met leversaus
- Ayam Panggang Pedas - pittige gegrilde gestoofde kip
- Sunpia - gebakken garnalen pangsit met pindasaus
- Takir Mi Pedas - gevulde pittige mie in bananenblad
- Ayam paniki - een wat hete kip
- Nasi Bungkus
- Kangkung - gestoofde spinazie
- Sambal ebbie
- Paisan iwak patin - Gekruide vis en gestoomd in bananenblad
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...