Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Tum Bebek - gekruid en gestoomd eendengehakt

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Tum Bebek
gekruid en gestoomd eendengehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
550 gr eendenfilets of gehakt
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel. zwarte peper
2 eetl. olie
2 eetl. base megenep (zie recept)
3 eetl. dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. zout
bananenblad
houten prikkers

Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze fijn evenals de sjalotten en de knoflook. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Maal het vlees voor zover nodig fijn tot gehakt. Meng het gehakt met de sjalotten, de knoflook, de peper, de lomboks, de base, het zout en de kokosmelk. Neem een volle eetlepel van het mengsel en verpak dit in een stuk banananblad tot een pakketje. Zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom de pakketjes in 25 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 179 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902440