1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Tum Bebek
gekruid en gestoomd eendengehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
550 gr eendenfilets of gehakt
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel. zwarte peper
2 eetl. olie
2 eetl. base megenep (zie recept)
3 eetl. dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. zout
bananenblad
houten prikkers

Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze fijn evenals de sjalotten en de knoflook. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Maal het vlees voor zover nodig fijn tot gehakt. Meng het gehakt met de sjalotten, de knoflook, de peper, de lomboks, de base, het zout en de kokosmelk. Neem een volle eetlepel van het mengsel en verpak dit in een stuk banananblad tot een pakketje. Zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom de pakketjes in 25 minuten gaar.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35656239