banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 23 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Tum Bebek
gekruid en gestoomd eendengehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
550 gr eendenfilets of gehakt
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel. zwarte peper
2 eetl. olie
2 eetl. base megenep (zie recept)
3 eetl. dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. zout
bananenblad
houten prikkers

Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze fijn evenals de sjalotten en de knoflook. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Maal het vlees voor zover nodig fijn tot gehakt. Meng het gehakt met de sjalotten, de knoflook, de peper, de lomboks, de base, het zout en de kokosmelk. Neem een volle eetlepel van het mengsel en verpak dit in een stuk banananblad tot een pakketje. Zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom de pakketjes in 25 minuten gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335580