logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tum Siap
Gekruid kipgehakt in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 salam blaadjes
2 eetl. olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 gr kipgehakt
bananenblad
houten prikkers

Haluksan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 theel. trasi bakar
1/2 theel. zwarte peper
2 rode lomboks
7 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
1 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de salam zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg de kokosmelk toe. Laat het geheel sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt en laat het dan afkoelen.
Meng het gehakt met de boemboe/kokosmassa en vorm hiervan 20 porties. Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salamblad en een van de porties en vouw het geheel dicht. Herhaal nog 19 keer. Zet de uiteinden met de prikkers gaar en stoom de pakketjes in 25-30 minuten gaar..

Add comment

Submit

who is online

We have 160 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180244