Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Tum Siap - Gekruid kipgehakt in bananenblad

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tum Siap
Gekruid kipgehakt in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 salam blaadjes
2 eetl. olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 gr kipgehakt
bananenblad
houten prikkers

Haluksan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 theel. trasi bakar
1/2 theel. zwarte peper
2 rode lomboks
7 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
1 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de salam zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg de kokosmelk toe. Laat het geheel sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt en laat het dan afkoelen.
Meng het gehakt met de boemboe/kokosmassa en vorm hiervan 20 porties. Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salamblad en een van de porties en vouw het geheel dicht. Herhaal nog 19 keer. Zet de uiteinden met de prikkers gaar en stoom de pakketjes in 25-30 minuten gaar..
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 265 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42107998