banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 20 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tum Siap
Gekruid kipgehakt in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 salam blaadjes
2 eetl. olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 gr kipgehakt
bananenblad
houten prikkers

Haluksan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 theel. trasi bakar
1/2 theel. zwarte peper
2 rode lomboks
7 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
1 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de salam zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg de kokosmelk toe. Laat het geheel sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt en laat het dan afkoelen.
Meng het gehakt met de boemboe/kokosmassa en vorm hiervan 20 porties. Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salamblad en een van de porties en vouw het geheel dicht. Herhaal nog 19 keer. Zet de uiteinden met de prikkers gaar en stoom de pakketjes in 25-30 minuten gaar..
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 64 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248297