Gekruid kipgehakt in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 salam blaadjes
2 eetl. olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 gr kipgehakt
bananenblad
houten prikkers
Haluksan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 theel. trasi bakar
1/2 theel. zwarte peper
2 rode lomboks
7 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
1 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de salam zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg de kokosmelk toe. Laat het geheel sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt en laat het dan afkoelen.
Meng het gehakt met de boemboe/kokosmassa en vorm hiervan 20 porties. Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salamblad en een van de porties en vouw het geheel dicht. Herhaal nog 19 keer. Zet de uiteinden met de prikkers gaar en stoom de pakketjes in 25-30 minuten gaar..
ingrediënten:
20 salam blaadjes
2 eetl. olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 gr kipgehakt
bananenblad
houten prikkers
Haluksan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 theel. trasi bakar
1/2 theel. zwarte peper
2 rode lomboks
7 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
1 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de salam zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg de kokosmelk toe. Laat het geheel sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt en laat het dan afkoelen.
Meng het gehakt met de boemboe/kokosmassa en vorm hiervan 20 porties. Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salamblad en een van de porties en vouw het geheel dicht. Herhaal nog 19 keer. Zet de uiteinden met de prikkers gaar en stoom de pakketjes in 25-30 minuten gaar..