Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Tum Siap - Gekruid kipgehakt in bananenblad
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Tum Siap
Gekruid kipgehakt in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 salam blaadjes
2 eetl. olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 gr kipgehakt
bananenblad
houten prikkers

Haluksan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 theel. trasi bakar
1/2 theel. zwarte peper
2 rode lomboks
7 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
1 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de salam zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg de kokosmelk toe. Laat het geheel sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt en laat het dan afkoelen.
Meng het gehakt met de boemboe/kokosmassa en vorm hiervan 20 porties. Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salamblad en een van de porties en vouw het geheel dicht. Herhaal nog 19 keer. Zet de uiteinden met de prikkers gaar en stoom de pakketjes in 25-30 minuten gaar..
Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 48 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41080724