Tumis Ayam dan Kacang Mede
roerbak van kip met chashew noten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipfilet
4 gedroogde lomboks
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 eetl oestersaus
1 eetl kecap asin
1/2 theel palmsuiker
150 gr cashew noten
2 lente-uitjes
2 eetl olie
Tabuaran:
garnering:
1 eetl gehakte lente-ui
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de gedroogde lomboks in dunne plkajes, de lomboks in schuine ringen, de knoflook in dunne plakjes, het vlees in stukjes en de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en de knoflook en de gedroogde lomboks voor 1 minuut. Voeg dan de kip toe en bak deze bruin. Vervolgens de lomboks toevoegen en bak het geheel 2 minuten. Dan de oesterasu, de kecap, de palmsuiker, de cashew noten en de lente-uitjes toevoegen. Meng alles goed door elkaar en bak nog 2 minuten totdat alles gaar is geworden. Garneer het met de lente-ui en serveer.