Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Tongseng Ayam - gestoofde kip in licht romige gekruide saus
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Tongseng Ayam
gestoofde kip in licht romige gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendijen
3 kool bladeren
1 tomaat
1/2 ui
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
1 rode lombok
1 groene lombok
1 theel kecap manis
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
200 ml kokosmelk
800 ml water
1 lente-ui
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode cabe keriting (lange krullende pepers)
3 rode lomboks
3 kemiri

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes, de kool bladeren grof, de tomaat in stukjes, de ui in dunne plakjes, ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes, snijd de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de ui, de salam, de sereh en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de kool en de tomaat toe en meng goed. Vervolgens de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Giet dan de kokosmelk toe en roer het geheel totdat het gaar is geworden. Schep de lente-ui erdoor en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 203 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40914016