Tongseng Ayam
gestoofde kip in licht romige gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendijen
3 kool bladeren
1 tomaat
1/2 ui
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
1 rode lombok
1 groene lombok
1 theel kecap manis
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
200 ml kokosmelk
800 ml water
1 lente-ui
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode cabe keriting (lange krullende pepers)
3 rode lomboks
3 kemiri
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes, de kool bladeren grof, de tomaat in stukjes, de ui in dunne plakjes, ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes, snijd de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de ui, de salam, de sereh en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de kool en de tomaat toe en meng goed. Vervolgens de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Giet dan de kokosmelk toe en roer het geheel totdat het gaar is geworden. Schep de lente-ui erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Be celeng gerangasem base bali - gemarineerd varkensvlees
- Ayam Bakar Kecap Taoco - gegrilde kecap kip
- Satia Bia Merah - sate van mosselen/venusschelpen uit de Molukken
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
- Telur Penyet Kalio - eieren in donkere kruidige saus
- Phat Thai - Thaise roergebakken mihoen
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Semur Sayap Ayam - smoor/stoofpot van kippenvleugels
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...