banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tongseng Ayam
gestoofde kip in licht romige gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendijen
3 kool bladeren
1 tomaat
1/2 ui
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
1 rode lombok
1 groene lombok
1 theel kecap manis
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
200 ml kokosmelk
800 ml water
1 lente-ui
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode cabe keriting (lange krullende pepers)
3 rode lomboks
3 kemiri

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes, de kool bladeren grof, de tomaat in stukjes, de ui in dunne plakjes, ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes, snijd de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de ui, de salam, de sereh en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de kool en de tomaat toe en meng goed. Vervolgens de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Giet dan de kokosmelk toe en roer het geheel totdat het gaar is geworden. Schep de lente-ui erdoor en serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36341050