Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Tongseng Ayam - gestoofde kip in licht romige gekruide saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tongseng Ayam
gestoofde kip in licht romige gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendijen
3 kool bladeren
1 tomaat
1/2 ui
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
1 rode lombok
1 groene lombok
1 theel kecap manis
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
200 ml kokosmelk
800 ml water
1 lente-ui
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode cabe keriting (lange krullende pepers)
3 rode lomboks
3 kemiri

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes, de kool bladeren grof, de tomaat in stukjes, de ui in dunne plakjes, ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes, snijd de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de ui, de salam, de sereh en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de kool en de tomaat toe en meng goed. Vervolgens de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Giet dan de kokosmelk toe en roer het geheel totdat het gaar is geworden. Schep de lente-ui erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 49 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932337