banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Tongseng Ayam - gestoofde kip in licht romige gekruide saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tongseng Ayam
gestoofde kip in licht romige gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendijen
3 kool bladeren
1 tomaat
1/2 ui
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
1 rode lombok
1 groene lombok
1 theel kecap manis
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
200 ml kokosmelk
800 ml water
1 lente-ui
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode cabe keriting (lange krullende pepers)
3 rode lomboks
3 kemiri

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes, de kool bladeren grof, de tomaat in stukjes, de ui in dunne plakjes, ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes, snijd de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de ui, de salam, de sereh en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de kool en de tomaat toe en meng goed. Vervolgens de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Giet dan de kokosmelk toe en roer het geheel totdat het gaar is geworden. Schep de lente-ui erdoor en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39962172