Recente reacties

Shaun 3 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Timbungan Betutu Siap (Bali) - gekruide geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Timbungan Betutu Siap (Bali)
gekruide geroosterde kip

ingrediënten:
1 kip
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
3 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
1/2 nootmuskaat
3 cm kunyit
6 rode rawits
2 cm jahe
3 cm kencur
4 kruidnagels
1 eetl zout
1 bamboe koker
5 eetl olie
bananenblad

bumbu:
4 kemiri noten
1 theel terasi/trasi
1 theel peper
1 theel ketumbar.

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen en hak de rawits fijn. Rasp de kunyit en de kencur. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot
een pasta. Snijd de kip doormidden maar niet door en druk het daarna plat.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de overige kruiden voor 6 minuten. Wrijf dan de kip van binnen in met de kruiden. Stop de kip met de kruiden in de koker en sluit het af
met bananenblad. Stoom de kip dan voor 30 minuten.
Haal de kip dan uit de koker en rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 185 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41184547