Timbungan Betutu Siap (Bali)
gekruide geroosterde kip
ingrediënten:
1 kip
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
3 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
1/2 nootmuskaat
3 cm kunyit
6 rode rawits
2 cm jahe
3 cm kencur
4 kruidnagels
1 eetl zout
1 bamboe koker
5 eetl olie
bananenblad
bumbu:
4 kemiri noten
1 theel terasi/trasi
1 theel peper
1 theel ketumbar.
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen en hak de rawits fijn. Rasp de kunyit en de kencur. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot
een pasta. Snijd de kip doormidden maar niet door en druk het daarna plat.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de overige kruiden voor 6 minuten. Wrijf dan de kip van binnen in met de kruiden. Stop de kip met de kruiden in de koker en sluit het af
met bananenblad. Stoom de kip dan voor 30 minuten.
Haal de kip dan uit de koker en rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin.
Zoeken
Laatst gelezen
- Paad Khao Pode Onn Gub Gai - jonge maïs met kip
- Urapan 2 - gemengde groenten met kokos
- Tongseng Kambing Yogyakarta - kruidig gestoofd lamsvlees
- Ayam Goreng - gebakken gekruide kip
- Ayam Masak Paprika - gebakken kip met een paprika saus
- Klapertart Manado - kokos gebakjes uit Manado
- Cocoh ayam - Geroosterde gepocheerde kip
- Base Manis 2 - zoete boemboe 2
- Ayam Uyah Asem - Pittig zuur kipgerecht
- Paha Ayam Bakar Bawang - gebakken/geroosterde kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...