banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Timbungan Betutu Siap (Bali) - gekruide geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Timbungan Betutu Siap (Bali)
gekruide geroosterde kip

ingrediënten:
1 kip
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
3 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
1/2 nootmuskaat
3 cm kunyit
6 rode rawits
2 cm jahe
3 cm kencur
4 kruidnagels
1 eetl zout
1 bamboe koker
5 eetl olie
bananenblad

bumbu:
4 kemiri noten
1 theel terasi/trasi
1 theel peper
1 theel ketumbar.

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen en hak de rawits fijn. Rasp de kunyit en de kencur. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot
een pasta. Snijd de kip doormidden maar niet door en druk het daarna plat.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de overige kruiden voor 6 minuten. Wrijf dan de kip van binnen in met de kruiden. Stop de kip met de kruiden in de koker en sluit het af
met bananenblad. Stoom de kip dan voor 30 minuten.
Haal de kip dan uit de koker en rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 154 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40568821