logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sateh lilit 2
Saté van vis en garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr visfillet
250 gr garnalen
6 jeruk purutblaadjes
100 gr geraspt kokos
3 eetl. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
15 serehstengels

Haluskan:
boemboe:
2 theel. zwarte peper
6 rawits
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Hak de visfilet, de garnalen en de jerut purutblaadjes fijn en meng met het zout, de palmsuiker, de boemboe en de kokos tot een deegmengsel. Vorm balletjes van het mengsel en druk deze rondom de sereh. Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje rondom gaar en lichtbruin (ong. 5 minuten).

Add comment

Submit

who is online

We have 164 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151198