zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Be Celeng Base Manis - varkensvlees in zoetzure sojasaus
- Groene curry paste
- Rempah goreng - gehaktballetjes met kokos
- Timus singkong - Rondo Royal - gefrituurde cassave met chocolade
- Lauk Gadang 2 - rundvlees stoofpotje
- Shui Zhu - Sichuan gekookt rundvlees
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Rujak kuah pindang - mango met vissaus
- Daging Malakka - rundvlees met pinda's
- Ase Daging - gestoofd gekruid rundvlees
Sateh lilit 2 - Saté van vis en garnalen


Sateh lilit 2
Saté van vis en garnalen
Saté van vis en garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr visfillet
250 gr garnalen
6 jeruk purutblaadjes
100 gr geraspt kokos
3 eetl. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
15 serehstengels
Haluskan:
boemboe:
2 theel. zwarte peper
6 rawits
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Hak de visfilet, de garnalen en de jerut purutblaadjes fijn en meng met het zout, de palmsuiker, de boemboe en de kokos tot een deegmengsel. Vorm balletjes van het mengsel en druk deze rondom de sereh. Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje rondom gaar en lichtbruin (ong. 5 minuten).
ingrediënten:
250 gr visfillet
250 gr garnalen
6 jeruk purutblaadjes
100 gr geraspt kokos
3 eetl. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
15 serehstengels
Haluskan:
boemboe:
2 theel. zwarte peper
6 rawits
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Hak de visfilet, de garnalen en de jerut purutblaadjes fijn en meng met het zout, de palmsuiker, de boemboe en de kokos tot een deegmengsel. Vorm balletjes van het mengsel en druk deze rondom de sereh. Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje rondom gaar en lichtbruin (ong. 5 minuten).
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.