Daging soun kuah kecap
gestoofd rundvlees met soun en tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr schenkel
1 tahu
1 salam blad
11 sjalotjes
1 theel nootsmuskaat
1 kruidnagel
2 cm kaneel
5 eetl kecap manis
4 theel zout
1 eetl palmsuiker
3000 ml water
100 gr soun (glass noodles)
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
6 kemiri noten
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en plet deze. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de tahu in 8 blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit deze samen met de sjalotjes en de salam voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze licht bruin. Dan de tahu, de nootmuskaat, de kruidnagel, de kaneel, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng dit goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel gaar. Voeg de soun toe en bestrooi het met de bawang goreng. Roer alles en serveer.