Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Daging soun kuah kecap - gestoofd rundvlees met soun en tahu

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Daging soun kuah kecap
gestoofd rundvlees met soun en tahu

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr schenkel
1 tahu
1 salam blad
11 sjalotjes
1 theel nootsmuskaat
1 kruidnagel
2 cm kaneel
5 eetl kecap manis
4 theel zout
1 eetl palmsuiker
3000 ml water
100 gr soun (glass noodles)
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
6 kemiri noten
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en plet deze. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de tahu in 8 blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit deze samen met de sjalotjes en de salam voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze licht bruin. Dan de tahu, de nootmuskaat, de kruidnagel, de kaneel, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng dit goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel gaar. Voeg de soun toe en bestrooi het met de bawang goreng. Roer alles en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42257227