logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Daging soun kuah kecap
gestoofd rundvlees met soun en tahu

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr schenkel
1 tahu
1 salam blad
11 sjalotjes
1 theel nootsmuskaat
1 kruidnagel
2 cm kaneel
5 eetl kecap manis
4 theel zout
1 eetl palmsuiker
3000 ml water
100 gr soun (glass noodles)
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
6 kemiri noten
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en plet deze. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de tahu in 8 blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit deze samen met de sjalotjes en de salam voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze licht bruin. Dan de tahu, de nootmuskaat, de kruidnagel, de kaneel, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng dit goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel gaar. Voeg de soun toe en bestrooi het met de bawang goreng. Roer alles en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 133 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421765