Sajoer van vis met kousenband
Bahan-bahan:
Ingrediënten;
200 gr kousenband
125 gr jonge kousebandblad
400 gr makreel
1 limoen (sap)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
1 theel, witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes. Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Pluk de blaadjes van de takjes en verwijder de harde steeltjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk met de boemboe en kook hierin de blaadjes voor 5 minuten. Voeg dan de kouseband toe en kook ook dit voor 5 minuten. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog zachtjes 10 minuten laten sudderen.
Ingrediënten;
200 gr kousenband
125 gr jonge kousebandblad
400 gr makreel
1 limoen (sap)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
1 theel, witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes. Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Pluk de blaadjes van de takjes en verwijder de harde steeltjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk met de boemboe en kook hierin de blaadjes voor 5 minuten. Voeg dan de kouseband toe en kook ook dit voor 5 minuten. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog zachtjes 10 minuten laten sudderen.