logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur Lembayung
Sajoer van vis met kousenband
Bahan-bahan:
Ingrediënten;
200 gr kousenband
125 gr jonge kousebandblad
400 gr makreel
1 limoen (sap)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
Boemboe:
1 theel, witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes. Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Pluk de blaadjes van de takjes en verwijder de harde steeltjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk met de boemboe en kook hierin de blaadjes voor 5 minuten. Voeg dan de kouseband toe en kook ook dit voor 5 minuten. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog zachtjes 10 minuten laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 85 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176658