Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Frikadel Jawa - zoete gehaktballetjes uit Java

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Frikadel Jawa
zoete gehaktballetjes uit Java    

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
3 rode lomboks
1 eetl limoensap
2 sjalotten
1 eetl kecap manis
4 teentjes knoflook
zout naar smaak
1 theel trassi
1 ei
2 theel ketumbar
1 theel jinten
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Vorm van het mengsel kleine balletjes. Verhit in een wok voldoende olie en bak de balletjes bruin en gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 134 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110567