zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ayam Panggang Klaten 2 - geroosterde gestoofde kip
- Siu Yuk 燒肉 - Chinees varkensgebraad
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Piloos - aardappelballetjes
- Pad Kee Mao - dronken kip
- Rendang Daging Minangkabau - rendang van rundvlees uit Padang
- Gule Bagar - Gestoofde lamsbout
- Pindang Kuning
- Tumis Labu Siam Dengan Udang - Gebakken chayote met garnalen
- Jagung katemak - Pap van maïs, bonen met groenten
Frikadel Jawa - zoete gehaktballetjes uit Java


Frikadel Jawa
zoete gehaktballetjes uit Java
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
3 rode lomboks
1 eetl limoensap
2 sjalotten
1 eetl kecap manis
4 teentjes knoflook
zout naar smaak
1 theel trassi
1 ei
2 theel ketumbar
1 theel jinten
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Vorm van het mengsel kleine balletjes. Verhit in een wok voldoende olie en bak de balletjes bruin en gaar.
zoete gehaktballetjes uit Java
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
3 rode lomboks
1 eetl limoensap
2 sjalotten
1 eetl kecap manis
4 teentjes knoflook
zout naar smaak
1 theel trassi
1 ei
2 theel ketumbar
1 theel jinten
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Vorm van het mengsel kleine balletjes. Verhit in een wok voldoende olie en bak de balletjes bruin en gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.