logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur Santan Brokoli
broccoli in een gekruide kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr broccoli
1 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
1 tahu
150 gr jamur kuping / auricularia / judasoor
3 eetl kecap asin
1/2 theel palmsuiker
750 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 eetl olie
zout water

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel peper
2 cm kunyit
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de broccoli in roosjes, de tahu in blokjes en de jamur in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Week de broccoli eerst in het zoute water voor 15 minuten en spoel het daarna af.
Verhit in een pan het water en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de tahu, de judasoor, de kecap en de palmsuiker toe en meng alles goed.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng al roerend aan de kook. Vervolgens de broccoli toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 116 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176751