Sayur Santan Brokoli
broccoli in een gekruide kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr broccoli
1 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
1 tahu
150 gr jamur kuping / auricularia / judasoor
3 eetl kecap asin
1/2 theel palmsuiker
750 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 eetl olie
zout water
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel peper
2 cm kunyit
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de broccoli in roosjes, de tahu in blokjes en de jamur in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Week de broccoli eerst in het zoute water voor 15 minuten en spoel het daarna af.
Verhit in een pan het water en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de tahu, de judasoor, de kecap en de palmsuiker toe en meng alles goed.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng al roerend aan de kook. Vervolgens de broccoli toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate Godok Aceh - rundvlees sate zonder stokjes uit Aceh/Atjeh
- Takir Mi Pedas - gevulde pittige mie in bananenblad
- Tumis Sayur Aneka Jamur - geroerbakte kruidige paddenstoelen
- Chǐ Zhī Zhēng Pái Gǔ - 豉汁蒸排骨 - gestoomde ribbetjes met zwarte bonen
- pittige paddestoelen salade (2 pp)
- Daging Masak Asam - rundvlees in een pittige/zurige saus
- Sayur Lembayung - Sajoer van vis met kousenband
- Ikan pindang Tidore - Zurig en pittig visgerecht uit Tidore
- Sayur lobak
- Gadon
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...