broccoli in een gekruide kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr broccoli
1 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
1 tahu
150 gr jamur kuping / auricularia / judasoor
3 eetl kecap asin
1/2 theel palmsuiker
750 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 eetl olie
zout water
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel peper
2 cm kunyit
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de broccoli in roosjes, de tahu in blokjes en de jamur in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Week de broccoli eerst in het zoute water voor 15 minuten en spoel het daarna af.
Verhit in een pan het water en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de tahu, de judasoor, de kecap en de palmsuiker toe en meng alles goed.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng al roerend aan de kook. Vervolgens de broccoli toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.