banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Asam Laksa - Laksa met vis in een licht zurige bouillon

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Asam Laksa
Laksa met vis in een licht zurige bouillon

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1500 gr makreel
2000 ml water
5 asam keping (gepelde tamarinde)
250 gr laksa (rijst vermicelli)
1 eetl asem 
1 bosje kesom/laksa blaadjes
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
15 gedroogde lomboks
5 rode lomboks
8 sjalotjes
3 cm laos
2 eetl belacan/trasi
1 serehstengel

Taburan:
Garnering:
1 komkommmer, julienne
mint blaadjes
1 rode ui, in dunne plakjes
1 sla, in dunne reepjes
1 rode lombok, julienne
1 ananas, in kleine plakjes

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de vis toe. Kook dit voor 10 minuten en schep de vis uit de pan. Zeef de bouillon. Voeg dan de kesom/laksa blaadjes en de asam keping en laat het geheel zachtjes koken. Pluk het vlees van de vis en voeg dit toe aan de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg de bumbu toe aan de bouillon. Dan de asem, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel nog even laten sudderen. Kook de laksa gaar. Schep de laksa in kommen en voeg de garnering toe. Schep dan de bouillon over de laksa en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 242 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40674744