Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Asam Laksa - Laksa met vis in een licht zurige bouillon

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 

Asam Laksa
Laksa met vis in een licht zurige bouillon

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1500 gr makreel
2000 ml water
5 asam keping (gepelde tamarinde)
250 gr laksa (rijst vermicelli)
1 eetl asem 
1 bosje kesom/laksa blaadjes
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
15 gedroogde lomboks
5 rode lomboks
8 sjalotjes
3 cm laos
2 eetl belacan/trasi
1 serehstengel

Taburan:
Garnering:
1 komkommmer, julienne
mint blaadjes
1 rode ui, in dunne plakjes
1 sla, in dunne reepjes
1 rode lombok, julienne
1 ananas, in kleine plakjes

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de vis toe. Kook dit voor 10 minuten en schep de vis uit de pan. Zeef de bouillon. Voeg dan de kesom/laksa blaadjes en de asam keping en laat het geheel zachtjes koken. Pluk het vlees van de vis en voeg dit toe aan de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg de bumbu toe aan de bouillon. Dan de asem, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel nog even laten sudderen. Kook de laksa gaar. Schep de laksa in kommen en voeg de garnering toe. Schep dan de bouillon over de laksa en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 389 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41233391