zoeken
Recente reacties

Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.





Laatst gelezen
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
- Ikan Kuah - Vissoep
- Pengat bungkus - Geroosterde vis in bananenblad
- Tumis Bunga Durian - gebakken durianbloemen
- Smoor Jengkol
- Sambal Goreng Udang Asam - pikant gebakken garnalen
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Ikan Nila Dan Udang Galah Bakar - Geroosterde vis en grote gamba’s
Asam Laksa - Laksa met vis in een licht zurige bouillon


Asam Laksa
Laksa met vis in een licht zurige bouillon
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1500 gr makreel
2000 ml water
5 asam keping (gepelde tamarinde)
250 gr laksa (rijst vermicelli)
1 eetl asem
1 bosje kesom/laksa blaadjes
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
Bumbu:
15 gedroogde lomboks
5 rode lomboks
8 sjalotjes
3 cm laos
2 eetl belacan/trasi
1 serehstengel
Taburan:
Garnering:
1 komkommmer, julienne
mint blaadjes
1 rode ui, in dunne plakjes
1 sla, in dunne reepjes
1 rode lombok, julienne
1 ananas, in kleine plakjes
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de vis toe. Kook dit voor 10 minuten en schep de vis uit de pan. Zeef de bouillon. Voeg dan de kesom/laksa blaadjes en de asam keping en laat het geheel zachtjes koken. Pluk het vlees van de vis en voeg dit toe aan de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg de bumbu toe aan de bouillon. Dan de asem, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel nog even laten sudderen. Kook de laksa gaar. Schep de laksa in kommen en voeg de garnering toe. Schep dan de bouillon over de laksa en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.