zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Mie Ayan Bangka - Mie met gebakken kip uit Bangka
- Ayam Besengek 3 - kip in gele saus
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- Babi Ambon 2
- Palu - rijstsnacks
- Babi Ambon 1
- Tabia Lalah Manis
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Ayam Kelak Bage - kippensoep uit Mataran


Ayam Kelak Bage
kippensoep uit Mataran
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml water
500 ml kippenbouillon (zie recept)
30 gr tamarinde blaadjes
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 kemiri
1/2 cm laos
1 theel ketumbar
1 theel zwarte peperkorrels
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan het water en de bouillon toevoegen en laat het zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Voeg dan de tamarindeblaadjes toe en laat dit nog even sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.