zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal jeruk nipis
- Bumbu Dendeng - gekruid gebakken vlees
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
- Kare Udang Kering - gebakken kerrie garnalen
- Rendang Telur Itik - in kokosmelk gestoofde gekruide eieren
- Sambal Goreng Bledeg - een bliksemse kip met eieren
- Soto Tangkar-vleessoep
- Piendang Kunyit - rundvlees in saus
- Rendang - rendang van rundvlees
Ayam Kuah Su'un - kippensoep met rijstvermicelli


Ayam Kuah Su'un
kippensoep met rijstvermicelli
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 eetl limoensap
water
Bahan-bahan sop:
ingrediënten soep:
1 eetl olie
3 teentjes knoflook
2 cm jahe (gember)
1000 ml water
100 gr chinese kool
100 gr paksoy
50 gr su'un
1/2 theel peper
2 theel zout
Taburan:
garnering:
3 rode rawits
1 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het limoensap. Snijd de knoflook fijn en de kool en paksoy in stukken/reepjes. Rasp de gember. Week de su'un voor 20 minuten in lauw water. Snijd de rawits julienne.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Voeg dan het water en de kip toe en laats dit zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en het vocht is ingedampt. Voeg dan de groenten, de su'un, de peper en het zout toe en laat dit nog even sudderen. Sprenkel de kecap erover en garneer het met de rawits.
kippensoep met rijstvermicelli
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 eetl limoensap
water
Bahan-bahan sop:
ingrediënten soep:
1 eetl olie
3 teentjes knoflook
2 cm jahe (gember)
1000 ml water
100 gr chinese kool
100 gr paksoy
50 gr su'un
1/2 theel peper
2 theel zout
Taburan:
garnering:
3 rode rawits
1 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het limoensap. Snijd de knoflook fijn en de kool en paksoy in stukken/reepjes. Rasp de gember. Week de su'un voor 20 minuten in lauw water. Snijd de rawits julienne.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Voeg dan het water en de kip toe en laats dit zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en het vocht is ingedampt. Voeg dan de groenten, de su'un, de peper en het zout toe en laat dit nog even sudderen. Sprenkel de kecap erover en garneer het met de rawits.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.