Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Rica-Rica Santen - Kip in sambalsaus met kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Rica-Rica Santen
Kip in sambalsaus met kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
3 serehstengels, gekneusd
5 jeruk purut blaadjes
5 eetl. olie
1 pandan blad
zout naar smaak
santen kepala van 1 kokosnoot (zie forum/downloads)

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
14 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de jeruk purut blaadjes zeer fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de jeruk purut, het pandanblad en de sereh toe en bak dit alles nog 3 minuten. Dan het zout en de kip toevoegen en het geheel 25 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgen de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083558