Kip in sambalsaus met kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
3 serehstengels, gekneusd
5 jeruk purut blaadjes
5 eetl. olie
1 pandan blad
zout naar smaak
santen kepala van 1 kokosnoot (zie forum/downloads)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
14 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de jeruk purut blaadjes zeer fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de jeruk purut, het pandanblad en de sereh toe en bak dit alles nog 3 minuten. Dan het zout en de kip toevoegen en het geheel 25 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgen de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten stoven.
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
3 serehstengels, gekneusd
5 jeruk purut blaadjes
5 eetl. olie
1 pandan blad
zout naar smaak
santen kepala van 1 kokosnoot (zie forum/downloads)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
14 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de jeruk purut blaadjes zeer fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de jeruk purut, het pandanblad en de sereh toe en bak dit alles nog 3 minuten. Dan het zout en de kip toevoegen en het geheel 25 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgen de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten stoven.