logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Rica-Rica Santen
Kip in sambalsaus met kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
3 serehstengels, gekneusd
5 jeruk purut blaadjes
5 eetl. olie
1 pandan blad
zout naar smaak
santen kepala van 1 kokosnoot (zie forum/downloads)

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
14 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de jeruk purut blaadjes zeer fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de jeruk purut, het pandanblad en de sereh toe en bak dit alles nog 3 minuten. Dan het zout en de kip toevoegen en het geheel 25 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgen de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 67 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154207