zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Cocol - pittig maar zoete saus voor pangsit
- Sambal Ikan Teri
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Sup kerang - mosselsoep (oost Java)
- Acara Sayur Manado - gestoofde gemengde groenten
- Sponscake - luchtige cake
- Lalap Indonesia
- Pencok ayam - gegrilleerde kip in kokosmelk
- Roti Maryam - brood uit Surabaya
- Dak Baechu Guk 닭배추국 - soep met kip en kool
Ngau Yook Dau Kok Chow Mi Fun - mihun met rundvlees en kousenband


Ngau Yook Dau Kok Chow Mi Fun
mihun met rundvlees en kousenband
Ingrediënten:
400 gr rundvlees (ossenhaas/biefstuk)
250 gr mihun
375 gr kousenband
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
250 ml runderbouillon (zie recept)
1 theel zout
2 eetl lichte sojasaus
2 eetl chiliolie
1 eetl olie
kokend water
Bereiding:
Snijd het vlees in zeer dunne plakjes. Week de mihun in het hete water voor 10 minuten en laat het daarna goed uitlekken. Knip het daarna in stukken. Snijd de kousenband in stukjes. Rasp de jahe en snijd de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie op middel hoog vuur en bak de kousenband voor 2 minuten en schep deze daarna eruit en zet apart.
Voeg dan de knoflook, de jahe en het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Dan de bouillon, het zout, de sojasaus en de mihun toevoegen en bak het al roerend todat het geheel warm is geworden. Sluit de pan af en bak verder op laag vuur voor 3 minuten.
Dan de kousenband toevoegen en bak het verder gaar. Schep de chiliolie erover en serveer.
mihun met rundvlees en kousenband
Ingrediënten:
400 gr rundvlees (ossenhaas/biefstuk)
250 gr mihun
375 gr kousenband
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
250 ml runderbouillon (zie recept)
1 theel zout
2 eetl lichte sojasaus
2 eetl chiliolie
1 eetl olie
kokend water
Bereiding:
Snijd het vlees in zeer dunne plakjes. Week de mihun in het hete water voor 10 minuten en laat het daarna goed uitlekken. Knip het daarna in stukken. Snijd de kousenband in stukjes. Rasp de jahe en snijd de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie op middel hoog vuur en bak de kousenband voor 2 minuten en schep deze daarna eruit en zet apart.
Voeg dan de knoflook, de jahe en het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Dan de bouillon, het zout, de sojasaus en de mihun toevoegen en bak het al roerend todat het geheel warm is geworden. Sluit de pan af en bak verder op laag vuur voor 3 minuten.
Dan de kousenband toevoegen en bak het verder gaar. Schep de chiliolie erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.