tomatenrijst
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rijst
250 gr tomaten (of zoveel naar smaak)
water
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kruidnagels
2 stokjes kaneel
350 ml runderbouillon
1/4 nootmuskaat
2 foelie
3 eetl boter
Pelengkap:
complementair:
acar bawang
kerupuk
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de tomaten zacht. Giet af en pureer de tomaten. Zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Dan de kaneel, de nootmuskaat, de kruidnagels en de foelie toevoegen en meng goed.
Vervolgens de rijst, de bouillon en de tomaten toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Kook totdat het vocht is geaborbeerd.
Stoom de rijst daarna verder gaar. Serveer de rijst met de pelengkap.