logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Nasi Tomat (Aceh)
tomatenrijst

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rijst
250 gr tomaten (of zoveel naar smaak)
water
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kruidnagels
2 stokjes kaneel
350 ml runderbouillon
1/4 nootmuskaat
2 foelie
3 eetl boter

Pelengkap:
complementair:
acar bawang
kerupuk
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de tomaten zacht. Giet af en pureer de tomaten. Zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Dan de kaneel, de nootmuskaat, de kruidnagels en de foelie toevoegen en meng goed.
Vervolgens de rijst, de bouillon en de tomaten toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Kook totdat het vocht is geaborbeerd.
Stoom de rijst daarna verder gaar. Serveer de rijst met de pelengkap.

Add comment

Submit

who is online

We have 112 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151293