Nasi Tomat (Aceh)
tomatenrijst
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rijst
250 gr tomaten (of zoveel naar smaak)
water
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kruidnagels
2 stokjes kaneel
350 ml runderbouillon
1/4 nootmuskaat
2 foelie
3 eetl boter
Pelengkap:
complementair:
acar bawang
kerupuk
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de tomaten zacht. Giet af en pureer de tomaten. Zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Dan de kaneel, de nootmuskaat, de kruidnagels en de foelie toevoegen en meng goed.
Vervolgens de rijst, de bouillon en de tomaten toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Kook totdat het vocht is geaborbeerd.
Stoom de rijst daarna verder gaar. Serveer de rijst met de pelengkap.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Nila Campur Jamur - gestoomde tilapia met shiitake
- Mireng udang 2 - Garnalenkoekjes
- Ayam Bakar Padang - gekruide kip uit Padang
- Ayam Bakar Kuah Santan - geroosterde kip in kokosmelksaus
- Sop Kambing Tanah Abang - kruidige soep met lamsvlees
- Ikan Kacang - vis in pindasaus
- Tumis Jamur Kembang Tahu - gesauteerde paddenstoelen met tahu
- Nasi Goreng 2
- Tub Tim Grob - waterkastanjes in kokossiroop
- Sambal Tempoyak - Sambal van durian
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...