Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Nasi Tomat - tomatenrijst

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Tomat (Aceh)
tomatenrijst

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rijst
250 gr tomaten (of zoveel naar smaak)
water
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kruidnagels
2 stokjes kaneel
350 ml runderbouillon
1/4 nootmuskaat
2 foelie
3 eetl boter

Pelengkap:
complementair:
acar bawang
kerupuk
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de tomaten zacht. Giet af en pureer de tomaten. Zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Dan de kaneel, de nootmuskaat, de kruidnagels en de foelie toevoegen en meng goed.
Vervolgens de rijst, de bouillon en de tomaten toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Kook totdat het vocht is geaborbeerd.
Stoom de rijst daarna verder gaar. Serveer de rijst met de pelengkap.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 175 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902440