zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Lado Hijau 1 - Sambal van groene lomboks
- Tahu Goreng Kuning - kruidige gebakken tahu
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- Lula Jakarta - in kokosmelk gestoofd gekruid lamsvlees
- Barubik - bananen in kokosmelksaus
- Sayur Bening Udang - pittige friszurige gestoofde garnalen
- Cah Udang Jamur - garnalen met champignons in saus
- Lalap aru - Salade van mungbonen
- Gy Pad Med Mamuang Hinmapan - gebakken kip met cashew nuts
- Pelas tawon - Gekruide honingraat in een pakketje
gai tod dta-krai - kiphapjes met citroengras


gai tod dta-krai
kiphapjes met citroengras
Ingrediënten:
500 gr kip
3 sereh stengels
water
olie
Bereiding:
Snijd/Hak de kip in kleine stukjes. Snijd de sereh in 3 cm lange stukjes. Kneus de sereh zodanig dat het pluizig wordt. Verhit in een pan voldoende water en kook de kip voor 15 minuten. Laat de kip uitlekken en afkoelen.
Verhit in een wok voldoende olie en fruit de sereh krokant. schep de sereh uit de wok en laat deze uitlekken. Voeg dan de kip toe en bak deze krokant en gaar. Meng de kip met de sereh en serveer.
kiphapjes met citroengras
Ingrediënten:
500 gr kip
3 sereh stengels
water
olie
Bereiding:
Snijd/Hak de kip in kleine stukjes. Snijd de sereh in 3 cm lange stukjes. Kneus de sereh zodanig dat het pluizig wordt. Verhit in een pan voldoende water en kook de kip voor 15 minuten. Laat de kip uitlekken en afkoelen.
Verhit in een wok voldoende olie en fruit de sereh krokant. schep de sereh uit de wok en laat deze uitlekken. Voeg dan de kip toe en bak deze krokant en gaar. Meng de kip met de sereh en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.