logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ase Daging
gestoofd gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr borstlap
200 gr aardappelen
10 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
4 rode lomboks
4 groene lomboks
1 theel terasi/trasi
3 eetl kecap manis
1 eetl asam + 2 eetl water
1 theel zout
600 ml runderbouillon (zie recept)
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen goudbruin en zet apart.
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in ringen van 1 cm.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks en de terasi toe en bak het zacht. Dan het vlees toevoegen en bak totdat dit van kleur verandert.
Dan de bouillon toevoegen en breng het al roerend aan de kook en kook het vlees gaar. Dan de aardappelen toevoegen en meng goed en kook totdat de saus gehalveerd is. Dan het zout en het asamwater toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap toevoegen en kook het geheel gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 115 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420471