Ase Daging
gestoofd gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr borstlap
200 gr aardappelen
10 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
4 rode lomboks
4 groene lomboks
1 theel terasi/trasi
3 eetl kecap manis
1 eetl asam + 2 eetl water
1 theel zout
600 ml runderbouillon (zie recept)
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen goudbruin en zet apart.
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in ringen van 1 cm.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks en de terasi toe en bak het zacht. Dan het vlees toevoegen en bak totdat dit van kleur verandert.
Dan de bouillon toevoegen en breng het al roerend aan de kook en kook het vlees gaar. Dan de aardappelen toevoegen en meng goed en kook totdat de saus gehalveerd is. Dan het zout en het asamwater toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap toevoegen en kook het geheel gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam bakar kupang - gegrilde kip in geurige kokosmelk saus
- Ayam Rica-Rica
- Ayam Tempra - Kip met gebakken uien en lomboks
- Telor reboeng - roerei met bamboe
- Ayam Masak Hijau (Banjarmasin) - gestoofde kip in groene saus
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sambal Kecap
- Semur Daging Giling - smoor van gehaktballetjes
- Gan Guo Cai Hua - 干锅菜花 - pittige roerbak van bloemkool met varkensvlees
- Kari Ayam Lengkuas - Kip Kerrie met laos
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...