Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ase Daging - gestoofd gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ase Daging
gestoofd gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr borstlap
200 gr aardappelen
10 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
4 rode lomboks
4 groene lomboks
1 theel terasi/trasi
3 eetl kecap manis
1 eetl asam + 2 eetl water
1 theel zout
600 ml runderbouillon (zie recept)
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen goudbruin en zet apart.
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in ringen van 1 cm.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks en de terasi toe en bak het zacht. Dan het vlees toevoegen en bak totdat dit van kleur verandert.
Dan de bouillon toevoegen en breng het al roerend aan de kook en kook het vlees gaar. Dan de aardappelen toevoegen en meng goed en kook totdat de saus gehalveerd is. Dan het zout en het asamwater toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap toevoegen en kook het geheel gaar. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 194 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110344