zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Rujak ketimoen - Roedjak komkommer
- Kambing Cassia - omelet met lamsvlees
- Heloa sira kadol - kip met kokos
- Babi Bumbu Cin
- Ayam Taliwang - kip in een rode pittige saus
- Sambal Muncang - sambal met kemiri noten uit Sunda
- Abon - gekruid vlees
- Semur Tahu - stoofpotje van tahu
Sunda Empal Gepuk - zoet gebakken rundvlees


Sunda Empal Gepuk
zoet gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr schenkel
4 salam blaadjes
1 serehstengel
600 ml santen
2 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 kemirie noten
1 cm jahe
2 cm laos
3 theel ketumbar
4 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Verhit een koekepan en rooster de kemirienoten zonder olie. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de santen en voeg de boemboe, het vlees, de salem, de sereh en het zout toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en het vocht is ingedikt. Snijd het vlees in dunne plakjes. Verhit in een wok de olie en bak de vlees met het vocht totdat het vocht is verdampt
zoet gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr schenkel
4 salam blaadjes
1 serehstengel
600 ml santen
2 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 kemirie noten
1 cm jahe
2 cm laos
3 theel ketumbar
4 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Verhit een koekepan en rooster de kemirienoten zonder olie. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de santen en voeg de boemboe, het vlees, de salem, de sereh en het zout toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en het vocht is ingedikt. Snijd het vlees in dunne plakjes. Verhit in een wok de olie en bak de vlees met het vocht totdat het vocht is verdampt
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.