Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sunda Empal Gepuk - zoet gebakken rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sunda Empal Gepuk 
zoet gebakken rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr schenkel
4 salam blaadjes
1 serehstengel
600 ml santen
2 theel zout
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 kemirie noten
1 cm jahe
2 cm laos
3 theel ketumbar
4 eetl palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Verhit een koekepan en rooster de kemirienoten zonder olie. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de santen en voeg de boemboe, het vlees, de salem, de sereh en het zout toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en het vocht is ingedikt. Snijd het vlees in dunne plakjes. Verhit in een wok de olie en bak de vlees met het vocht totdat het vocht is verdampt
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 210 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252743