zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Apem Pisang - bananencakjes
- Bundu Bundu Daging - drooggebakken gekruid rundvlees met kokos
- Sate Pentul - sate van lamsgehakt
- Gorengan Kambing Betawi - stoofpotje van lamsvlees uit Jakarta
- Cah Udang Cabai - gebakken garnalen in chilisaus
- Bulung kuah pindang - zeewier
- Lamskerrie
- Risolles
- Karsigu 2 - geitenvlees met kokosmelk
- Sambal Muncang - sambal met kemiri noten uit Sunda
Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees


Daging Madura
Madurees gebakken rundvlees
Madurees gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr, rundvlees
3 eetl olie
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
150 ml water
Haluskan:
boemboe:
4 cm laos
5 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
5 sjalotten
1 eetl petis udang (garnalenpasta)
1 eetl sambal ulek (zie recept)
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hiering de boemboe met daarbij de sereh voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en braad dit bruin. Dan het water toevoegen en zachtjes laten stoven totdat het vlees gaar is. Eventueel wat water toevoegen.
ingrediënten:
400 gr, rundvlees
3 eetl olie
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
150 ml water
Haluskan:
boemboe:
4 cm laos
5 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
5 sjalotten
1 eetl petis udang (garnalenpasta)
1 eetl sambal ulek (zie recept)
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hiering de boemboe met daarbij de sereh voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en braad dit bruin. Dan het water toevoegen en zachtjes laten stoven totdat het vlees gaar is. Eventueel wat water toevoegen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.