Gulai Asin
gestoofde vis in pittige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan patin/pangasius
350 ml kokosmelk
2 asam kandis
2 salam blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1/2 theel zout
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 cm jahe
3 cm kunyit
1 theel ketumbar
10 groene lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de asam kandis, de salam, de serai en het zout en breng aan de kook. Dan de vis toevoegen en deze zachtjes gaar koken. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Cah Taoge - rundvlees met tauge
- Telor asin - zoute eieren
- Kering Udang Pedas - pittige gebakken garnaaltjes
- Lawar Ayam - gekruide kip met kokos
- Ikan Nila Goreng Lengkuas - gebakken vis met laos
- Pindasaus - saté saus
- Tumi-Tumi Goreng
- Kangkung Mepelecing - Gekookte moerasspinazie met sambal
- Sambal Goreng Pundang - pittig gebakken vis uit Kalimantan
- Sayur tumis pollong
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...