Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Goreng Petai Teri Tawar - gebakken ansjovis met petai bonen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Goreng Petai Teri Tawar
gebakken ansjovis met petai bonen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
175 gr gedroogde ansjovis
25 petai/peteh bonen
1/2 limoen, sap
olie
water

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
12 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de ansjovis in water totdat deze zacht worden. Verwijder de kop en laat het uitlekken. Verhit in een pan de olie en bak de ansjovis gaar en droog en zet apart.
Verhit de gebruikte olie opnieuw en bak de petai bonen goudgeel en gaar en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het limoensap toe en meng goed. Dan de petai en de ansjovis toevoegen en meng alles goed. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 236 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248267